Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 18 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Video: Samin Nosrat en Brad maken samen focaccia (en dat is hilarisch!)

Zelden hebben wij zó hard moeten lachen om een kookserie als bij het kijken van deze video. Samin Nosrat – die je kent van dat fantástische boek Salt Fat Acid Heat en de bijbehorende Netflix-serie – en Brad Leone van Bon Appétit maken samen focaccia. Wij smeken om een eigen food serie voor dit duo.

Brad & Samin

Brad Leone maakt onder de noemer ‘It’s Alive’ regelmatig online video’s die draaien om fermenteren. Brood – of in dit geval focaccia – valt daar ook onder, want er komt immers gist aan te pas (en een heel proces van rijzen).

Samin Nosrat op haar beurt, is een culinair schrijver en chefkok die haar culinaire loopbaan begon bij het beroemde restaurant Chez Panisse. Ze is ook bekend van haar culinaire rubriek in The New York Times én van haar succesvolle kookboek Salt Fat Acid Heat. Ook wat ons betreft één van de beste kookboeken van de afgelopen jaren.

Ook interessant: zelf cola maken doe je zo

Samin Nosrat focaccia

Samin Nosrat maakt focaccia

Als je Samin Nosrat’s serie Salt Fat Acid Heat hebt gekeken op Netflix (zo niet: doen, doen, doen!), dan weet je dat zij daarin een fantastische focaccia leerde maken in Italië. Brad nodigde Samin uit in de testkeuken van Bon Appétit om de fijne kneepjes van het broodvak van haar te leren.

Zo leert hij bijvoorbeeld dat je nooit teveel olijfolie kunt gebruiken in je focaccia recept. Kijken!

Brad Makes Focaccia Bread with Samin Nosrat | It’s Alive | Bon Appétit

Bon Appétit’s Brad Leone is back for episode 47 of “It’s Alive,” and this time he’s making focaccia bread with Samin Nosrat, author and host of “Salt, Fat, Acid, Heat.” Join Brad and Samin as they bake bread, explore alternate show titles, and agree that you can never have too much olive oil.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.