Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 18 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Burger King-cheeseburger bevat maar liefst 20 (!) plakjes kaas

Mocht je je afvragen of de met-20-plakjes-kaas-belegde-cheeseburgers die het internet rondgaan een grap zijn: dat zijn ze niet. Burger King heeft ze in Thailand op de kaart gezet en die move kon al gauw op behoorlijk wat internationale aandacht rekenen. Maak kennis met ‘The Real Cheeseburger’.

De vraag is alleen waar de andere toppings van deze cheeseburger zijn gebleven.

‘The Real Cheeseburger’ met 20 plakjes kaas…

De bedenkers moeten in een gulle doch minimalistische bui geweest zijn; de 20 plakjes Amerikaanse cheddar zijn immers het enige wat er tussen de hamburgerbroodjes komt te liggen. Juist: geen vlees, geen pickles, geen saus. Je hoeft geen fijnproever te zijn om te vermoeden dat dat wel ‘ns een behoorlijk eentonige ervaring kan worden.

En ja hoor: bij het lezen van de recensies is dat inderdaad een veelvoorkomend commentaar. ”Eten wordt lekker wanneer ingrediënten op de juiste manier gecombineerd worden”, klinkt het. Dat je dat resultaat niet per se bereikt met 20 lagen kaas hoeft niet te verrassen. Toch is de stuntfactor van de nieuwe burger groot genoeg om mensen in grote getale naar Thaise Burger Kings te lokken.

…óf 22

Waar het de bedenkers óók niet aan ontbreekt is ironie. ”Zijn 20 plakjes niet genoeg voor jou? Voor 20 baht heb je de optie om twee extra plakjes toe te voegen.” We vragen ons af of men wel helemaal nuchter was tijdens het verzinnen van deze actie, maar hou je van cheddar, dan weet je in ieder geval waar je moet zijn.

Thailand dus, al is het nu ook weer geen hogere wiskunde om dit thuis zelf na te bootsen. Met een in boter getoast hamburgerbroodje en 20 plakken cheddar kom je vast aardig in de buurt van ‘The Real Cheeseburger’. De vraag is alleen of je dat wil…

Meer trends uit foodland?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.