Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 18 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Wat is toch de deal met die pickle in a pouch?

We zien er de hipste influencers mee snacken, ze lagen overal in Tel Aviv, we spotten ze bij STERK en iets in ons zegt dat we ze in de toekomst nog vaker zullen zien opduiken. We hebben het over augurken in kleine plastic zakjes, in vrolijke kleuren en met toffe illustraties. Maar hoe zit dat precies met die ‘pickle in a pouch‘?

Tijd om daar even in te duiken.

Pickle in a pouch
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pickle in a pouch

De pickles waarover we het hebben zijn van het Amerikaanse merk Van Holten’s. In zakjes ter grootte van Capri-sundrankjes verkopen zij augurken: telkens één, flink jumbo-exemplaar per zakje. Ze promoten daarmee de ideale snack voor onderweg te zijn. Voor calorietellers gaat die uitspraak in ieder geval op: opvallend is hoe het aantal kcal van zo’n pickle welgeteld… núl blijkt te zijn.

Toch levert dat niet in op smaak. Waar je in ieder geval van kunt uitgaan is dat je een knapperige snack in handen hebt, die hoog scoort op zuur-niveau. Het assortiment bestaat bovendien uit verschillende varianten: van knoflook tot dille en extra zure of spicy exemplaren. Op speelse manier worden die in de markt gezet: de ‘Sour Sis’ is het zuurste exemplaar uit het assortiment (”Ondanks haar naam tovert ze op ieders gezicht een lach”), de garlic Joe is ”dankzij zijn gedurfde karakter een hit op het strand”. En zo zijn er nog een aantal varianten die Amerikaanse pickle-liefhebbers voor een zacht prijsje in huis kunnen halen.

De hamvraag

We snappen wel dat er een zeker vleugje cult rond de dingen hangt, mogelijk versterkt door de wereldwijde revival van inmaken en fermenteren. Let maar eens op: overal ter wereld posten TikTokkers video’s waarin ze de pickles voor de camera aan een smaaktest onderwerpen. Maar hoe slim gebrand, calorie-arm en goedkoop de dingen ook zijn, de hamvraag blijft nog steeds: hoe lekker is zo’n pickle in a pouch eigenlijk?

Als je sommige TikTokkers mag geloven: niet heel lekker. We horen reacties als ‘te zuur’, ‘gewoonweg walgelijk’ of hooguit ‘wel oké’. Toch is er ook een enthousiast tegenkamp dat met name lovend is over de zoete nasmaak van de zure augurken. Over één ding lijkt iedereen het in ieder geval eens te zijn: de pickles ontploffen haast van sappigheid.

Nu goed: produceert Van Holten de lekkerste pickles ter wereld? We durven het te betwijfelen. Maar mocht je zin hebben in een #sourchallenge (een hashtag die de producenten zelf in het leven hebben geroepen ter promotie van hun Extreme Sour Jumbo Pickle) en in een boost van je TikTok-carrière? Dan ben je met de pouches van Van Holten aan het juiste adres.

Wij spotten de pickles van Van Holten onder meer bij STERK, bij Tjin’s Toko of gewoon op bol.com

@trapmart.ca

Its a pickle in a bag! Check out @killathuy & @timahammoud16 as they try out Van Holten’s Pickles at the Trap. #tastetest #bodegatoronto #picklesasmr #picklesinabag #picklesinapouch #vanholtens #vanholtenspickles #asmr #reviewfood

♬ original sound – trapmart.ca

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.