Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Nieuws 14 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Tof: Koop een reep chocolade van The other Bar en help een cacaoboer in Ecuador

Yay, er is een nieuwe chocoladereep op de markt! En extra leuk: het is er eentje die keihard de strijd aangaat tegen ongelijkheid en armoede, genaamd The other Bar. Worden we blij van.

Aan de omstandigheden in de cacaoindustrie is nog wel wat te verbeteren. Want dat de meerderheid van de cacaoboeren onder de armoedegrens leeft, is enorm betreurenswaardig. Maar sinds vandaag is er een chocoladereep op de markt die op een radicaal andere manier naar productieketens kijkt.

Verenigde Naties meets The other Bar

Ongelijkheid en armoede in de wereld tegen gaan, is een dappere missie. Toch staken de Verenigde Naties en de Nederlandse FairChain dapper de koppen bij elkaar om een eerlijk chocolademerk op te starten.

Het resultaat is een bijzondere chocoladereep van pure of melkchocolade van hoge kwaliteit. Met biologische cacao uit Ecuador is ‘ie niet alleen lekker, maar ook een tool voor positieve verandering.

cacaoboer verbonden aan The other Bar
Bron: The other Bar

The other Bar: block chain technologie

Wat de reep zo bijzonder maakt? In de wikkel van de reep zit een QR-code. Scan je die, dan heb je twee keuzes. Ofwel kies je ervoor om rechtstreeks aan de cacaoboer die jouw chocolade maakte een bijdrage te storten. Óf je kiest ervoor om korting te krijgen op jouw volgende aankoop.

Als je ervoor kiest om de cacaoboer te steunen, gaat je bijdrage naar een nieuwe cacaoplant. Dit draagt bij aan de zelfredzaamheid van cacaoboeren, omdat ze zo meer kunnen produceren en verdienen.

Wist je dat: De smaak van chocolade wordt versterkt door muziek

The other Bar dat als je voor de eerste optie kiest, de opbrengsten het eerlijkst worden verdeeld. Door deze blockchain technologie krijgt de cacaoboer een rechtstreekse bijdrage en dat is uniek.

The other Bar kopen

Je kan vanaf vandaag via de website een pre-order plaatsen om de repen te bestellen. Een reep van 50 gram kost €2,99.

Gek op chocolade? Dit moet je maken:

 

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Tof: Koop een reep chocolade van The other Bar en help een cacaoboer in Ecuador
Sluiten