Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Culinair nieuws 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Er is nu sushi ontwikkeld die veilig is voor zwangere vrouwen

Zogenaamde cravings tijdens je zwangerschap kunnen heel lastig zijn. Zeker als je hunkert naar iets dat je niet mag eten tijdens je zwangerschap. Sushi staat óók op die lijst van verboden vruchten als je zwanger bent. Of toch niet? In Japan hebben ze nu namelijk sushi die veilig is voor zwangere vrouwen.

Ons zusje Famme ontdekte dit fijne nieuws!

Veilig voor zwangere vrouwen

We hoeven je vast niet uit te leggen waarom ze in Japan dol zijn op sushi. Sterker nog, wij Nederlanders zijn er inmiddels ook behoorlijk aan verslaafd. Best lastig dus als je dan opeens negen maanden geen uramaki’s en sashimi mag eten. Dat vonden ze in Japan ook, want daar werd een crowdfunding-campagne gelanceerd om eindelijk sushi te ontwikkelen die zwangere vrouwen veilig kunnen eten.

Het klinkt misschien bizar, maar voor de Japanners is het zeker geen grap. Binnen no-time was het crowdfundingsdoel dan ook bereikt en daarmee werd Kanetsu Sushi geboren. Dit is veilig te consumeren sushi, ontwikkeld door een sushichef, een verloskundige en een gynaecoloog.

Bron: Kanetsu Sushi / PR Times

Kanetsu

Kanetsu is het Japanse woord voor ‘verwarmd’, maar deze sushi is niet alleen gekookte vis op rijst. Voor elke doos Kanetsu plukken de koks de beste verse vis van de markt, die ze vervolgens verwarmen tot een temperatuur van 75 graden, voor langer dan een minuut. Dit verwarmen doen ze om de kans op voedselvergiftiging te beperken.

Vervolgens gaat de sushi voor een snelle bevriezing in een speciale vriezer. Dit doen ze in de eerste plaats om bacteriegroei te voorkomen, maar ook om de versheid van de vis te behouden zonder dat er al te veel ijskristallen worden gevormd.

Bron: Kanetsu Sushi / PR Times

Luxe sushi

Het maken van die speciale sushi die veilig is voor zwangere vrouwen ging niet over één nacht ijs. Het Kanetsu team zegt dat het aan maar liefst honderd prototypes heeft gewerkt voordat ze het perfecte product hadden ontwikkeld.

Elke doos wordt geleverd met negen stukjes sushi en ze zijn gegarneerd met zalm, zeebrasem, garnalen, amberjack, zeepaling, zeebaars met zee-egel, sint-jakobsschelp, inktvis en een omelet. Ook aan de verpakking is gedacht. De inkepingen zijn zo gevormd dat elk stukje goed op zijn plaats blijft zitten. De schaal is gemaakt van polypropyleen, dat goed bestand is tegen invriezen en zelfs in de magnetron kan worden ontdooid.

Helaas is Kanetsu nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar dat is hopelijk alleen een kwestie van tijd.

Van ovenschotel tot bowl en sandwich: zo kun je óók zelf sushi maken

sushi voor zwangere vrouwen
Bron: Kanetsu Sushi / PR Times

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.