Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 18 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Sushi-student Kit is terug en opent UNDERCOVER in Amsterdam

Het blijft een bijzonder verhaal: Kitsanin Thanyakulsajja begon als student een omakase sushi restaurant in zijn studentenkamer in Amsterdam. Nadat hij zijn studentenkamer verliet, runde hij een ‘geheim’ pop-up restaurant in hotel The Dylan. En nu heeft Kit zijn eigen restaurant geopend in Amsterdam-Oost. UNDERCOVER heet het.

Van Ephemeral op zijn studentenkamer naar Kit384 in hotel The Dylan. En nu dan UNDERCOVER: zijn eigen restaurant in Amsterdam-Oost. Da’s best een avontuur. Het nieuwe sushi-restaurant opende deze week, maar richt zich de komende maand eerst op afhaalmaaltijden.

Overigens wel de meest waanzinnige take-out sushi die je ooit hebt gezien, want Kit laat ook daar het vakmanschap en de kwaliteit van omakase op los.

> Lees ook: geef je over aan omakase: het Japanse chef’s menu

Afhalen bij sushi-student Kit

Wil je een avondje all out in eigen huiskamer met je drie liefste huisgenoten, dan kun je bijvoorbeeld voor de Full Tokyo Experience gaan: een omakase diner voor vier personen. En in je up kun je voor de luxe Premium Bara Chirashi gaan: een soort ‘snelle’ omakase, aldus Kit. De mooiste ingrediënten van omakase, in één giftbox (zie foto).

Of trakteer jezelf op de meest waanzinnige Tekka-Don (een soort donburi) van drie stukjes tonijn op sushirijst, zoals toro: wat wordt gezien als het allermooiste stukje van de tonijn, afkomstig van de buik. Kit maakt daarnaast ook allerlei heerlijke soorten maki klaar die je bij het restaurant kunt komen oppikken.

De sushi master wil daarbij benadrukken dat deze gerechten speciaal zijn bedacht voor afhaal: “Als de gerechten worden gemaakt en ingepakt, zijn ze nog niet op hun best. Ze bereiken hun beste conditie tegen de tijd dat je thuiskomt.” Kit beaamt dat dit dus even anders werkt dan voor de meeste andere soorten eten: daarvan gaat de kwaliteit juist achteruit zodra ze worden ingepakt. “Dit is een filosofie en ontwerp van kyoto sushi, voedsel dat geschikt is om te reizen.”

Omakase bij UNDERCOVER

En wees gerust: voor de volledige sushi-ervaring kun je vanaf midden oktober terecht bij UNDERCOVER. Want dan start de omakase.

Kit belooft een “hyper-veranderend chef’s menu”. Hij duikt dan zelfs diep in de geschiedenis van sushi en laat je kennis maken met de zogeheten ‘Edo-periode’ van 1603-1868 in Japan. Reken op 20+ gangen met een moderne details. WIJ KUNNEN NIET WACHTEN!

Het adres van UNDERCOVER:

Wibautstraat 130 (in het Thonik gebouw)
1091 GP Amsterdam

Kijk voor meer informatie, bestellingen en reserveringen op de website

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.