Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 9 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Sushi-student Kit is terug met zijn eigen pop-up restaurant!

Afgelopen winter schreven we al over de 21-jarige student Kitsanin Thanyakulsajja, die zijn studentenkamer in Amsterdam omtoverde tot een sushi-restaurant. Binnen een mum van tijd was zijn restaurant volgeboekt en ging het zelfs een tijdje dicht, omdat Kit wilde afstuderen. Maar goed nieuws: de sushi-student is terug van weggeweest.

In zijn studentenkamer-restaurant Ephemeral serveerde Kitsanin elk weekend de mooiste sushi, in een parade van 17 tot 22 gangen. Het was natuurlijk piepklein: er was maar plek voor 6 personen bij Ephemeral. Voor 60,- euro at je er de mooiste sushi en Japanse hapjes, opgediend in een omakase menu (de Japanse versie van een chef’s menu, waarbij de chef bepaalt wat je te eten krijgt).

Next week I’m opening up this new project, for a limited time! See my story for some availabilities #omakase #kitat384 #limited

122 Likes, 1 Comments – Kit/Bright (@rawamateur) on Instagram: “Next week I’m opening up this new project, for a limited time! See my story for some availabilities…”

Van studentenkamer naar chic hotel

Veel foodies probeerden tevergeefs nog een plekje te bemachtigen bij Ephemeral in de laatste weken dat het restaurant open was. Maar Kitsanin is terug. De chefs van een chic hotel in de Negen Straatjes in Amsterdam vroegen de jonge sushichef om een pop-up restaurant te beginnen. Het Parool bericht dat Kit zal koken in een geheime ruimte achter een spiegel in het hotel.

Om welk hotel het precies gaat, is nog niet bekend en zelfs nog geheim. Maar Kit schreef ons dat het in zijn persoonlijke top 3 van favoriete restaurants in Amsterdam staat. “Ik kan je ervan verzekeren dat het een elegante, historische setting is met meerdere verdiepingen”, zegt hij. Ook heeft hij een professionele, goed gefaciliteerde keuken tot zijn beschikking, wat natuurlijk een droom is voor elke jonge chef. “De kwaliteit van het eten zal hoger zijn dan op mijn vorige locatie”, aldus Kit.

Chutoro

142 Likes, 0 Comments – Paul Paulpiwat (@paulpiwat) on Instagram: “Chutoro”

Reserveren voor de sushi pop-up

Een plekje in dit nieuwe restaurant is in ieder geval net zo exclusief als op de oude locatie: er is telkens maar plek voor 6 personen. Het omakase menu bestaat uit 15 gangen en kost 125,- euro per persoon. Je kunt er t/m december van donderdag t/m maandag terecht en op zaterdag en zondag wordt er ook lunch geserveerd.

Wil je reserveren? Dan moet je het Instagram-account van Kit in de gaten houden en dan met name zijn Insta Stories. Daarop volgt binnenkort meer nieuws over zijn nieuwe pop-up restaurant in Amsterdam…

Working on a secret project with this talented Chef, soon to be popped up somewhere in Amsterdam….. Follow: @rawamateur and @kitat384 to see how to get a seat…. or DM me :) . . . . #portrait #sushi #omakase #popup #amsterdam #soon #blackandwhite #food #foodphotography #foodamsterdam #limited #japan #ssssst #secret #restaurant #talent #nigiri #nigirisushi #chef #chef? #cheflife #chefstalk #cheftable

279 Likes, 4 Comments – Roel Ruijs (@roelservice) on Instagram: “Working on a secret project with this talented Chef, soon to be popped up somewhere in…”

Meer restaurants waar je goddelijke sushi eet:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.