Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 6 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze sushitent in Londen heeft 3 sterren en maar 9 stoeltjes

Naast beroemde restaurants als The Fat Duck en Restaurant Gordon Ramsay is er nu ook een sushitent in Londen die drie Michelinsterren heeft mogen ontvangen. Één verschil: hier werkt geen beroemde sterrenchef. Bovendien is deze sushitent piepklein: het biedt plek aan maar 9 zitvlakken tegelijk.

335 euro

Daarmee stormde restaurant The Araki binnen in de top 5 van de beste restaurants van Engeland. Het restaurant heeft maar één menu (omakase, zoals ze dat ook wel noemen) van 11 gangen, enkel sushi (dus geen tempura en geen vlees, zoals yakitori). De chef doet geen aanpassingen voor mensen die ‘iets niet lusten’.

En de kosten? Ongeveer € 335,- euro per persoon, exclusief drank. Wat maakt The Araki – zoals deze kleine sushitent heet – dan zo bijzonder?

Van Tokio naar Londen

Misschien is het de consistente kwaliteit die chef Mitsuhiro Araki weet te behouden. Zo had hij al een restaurant met drie sterren in Tokio, dat hij in 2014 besloot te sluiten. Hij verkaste naar Londen en probeerde daar hetzelfde resultaat te behalen.

Vorig jaar had The Araki al twee sterren, nu kregen ze er een derde bij. De chef gebruikt zoveel mogelijk lokaal gevangen vis en houdt zijn gerechten simpel, maar voert die uit tot in perfectie. Chef Araki hanteert de beroemde Japanse sushistijl die edomae sushi wordt genoemd. Die manier van het bereiden van sushi werd 200 jaar geleden in Japan uitgevonden.

Véél zwarte truffel

Zo eet je hier otoro (het beste stukje van de buik van de tonijn) met geschaafde zwarte truffel. Véél zwarte truffel. Of een gerechtje van gestoomde eiercustard met Franse blauwe kreeft, zwarte truffel en zalmkaviaar.

In de stemming om je bankrekening te plunderen? Je vindt The Araki aan 12 New Burlington Street in de wijk Mayfair in Londen. Je kunt reserveren via het telefoonnummer op de site.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.