Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 17 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Samuel Levie en Joris Bijdendijk openen een snertbar in Amsterdam

Geen snackbar, maar een snertbar: Samuel Levie en Joris Bijdendijk willen je eindelijk écht smaakvolle soep uit blik laten proeven. Ze gaan daarbij voor een Nederlandse klassieker: snert! De Amsterdamse worstenmaker en de RIJKS-chef bedachten samen de receptuur voor erwtensoep uit blik én ze openden een eigen SNERT-bar.

Aan de Overtoom 112 in Amsterdam kun je sinds dit weekend een warme kom soep afhalen, een blik SNERT kopen of zelfs een heel pakket, met ondermeer roggebrood en speculaas. Voor elk verkocht pakket gaat 1 blik soep naar Voedselbank Amsterdam.

Bron: SNERT-bar

SNERT à la Levie & Bijdendijk

Samuel Levie en Joris Bijdendijk proefden samen een blik erwtensoep uit de supermarkt en vonden het zonde dat een icoon van de Nederlandse keuken er zo bijligt. Ze ontwikkelden hun eigen SNERT: bedoeld om op grote schaal te produceren, zonder daarbij te hoeven inboeten aan smaak.

De erwtensoep van SNERT wordt gemaakt van spliterwten, veel blad- en knolselderij, wortel, pastinaak en de rookworst van Brandt & Levie. Ook hebben de blikken een tof design gekregen, dat ons een beetje doet denken aan de pop-art stijl à la de beroemde soepblikken van Andy Warhol.

Snertbar
Bron: SNERT-bar

Soep uit blik

Het tweetal experimenteerde eerder dit jaar ook al met soep uit blik: toen ontwikkelden ze samen een Vrijheidsmaaltijdsoep voor Bevrijdingsdag. Aan Het Parool vertelt Samuel Levie dat de twee nog veel meer ingeblikte soepen hopen te kunnen gaan maken. Wordt soep uit blik daarmee de nieuwe trend? Misschien wel.

Joris Bijdendijk: “Eten uit blik is een magische uitvinding, dat mogen we ons weer wat meer gaan beseffen. Het begint met goede ingrediënten. Wij gaan de wereld van blik komende jaren een flinke poetsbeurt geven!”

De SNERT– pakketten zijn te koop in de STACH-shops en exclusief via Deliveroo te bestellen voor bezorging door heel Amsterdam. SNERT-bar vind je aan Overtoom 112 in Amsterdam.