Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 22 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x gerechten waar je blij van wordt

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van gerechten waar je blij van wordt.

Waarom dan precies? Omdat de pandemie toch wel heel erg lang blijft duren. Om ‘s ochtends een reden te hebben om uit bed te kruipen. En om tijdens donker weer een beetje kleur op tafel te zetten. Wij zijn van mening dat lekker eten de snelste manier is voor een instant geluksboost!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Hamburger met frietjes op maandag? Waarom niet. Deze cheeseburger & frietjes maak je bovendien allemaal in de oven. De ideale remedie tegen de Monday Blues, als je ‘t ons vraagt.

cheeseburger & frietjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: cheeseburger & frietjes, allemaal uit de oven!

Dinsdag

Wat als we zeggen dat je het beste van een kom kippensoep kunt combineren met het praktische van een ovenschotel? Dan creëer je ultiem comfort food, ofwel kippensoep in de vorm van een ovenschotel. Zo lekker, daar heb je geen idee van.

Ovenschotel met kip als deel van makkelijke ovenschotels
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: kippensoep in de vorm van een ovenschotel

Woensdag

Een steengoede Japanse curry, daar worden wij nou blij van. Maak ons recept maar eens en je begrijpt waarom.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: vega(n) katsu curry met krokante aubergine & zoete aardappel

Donderdag

Zo’n schaal nacho’s met gehakt en kaas uit de oven is niet alleen een fiësta voor het oog maar ook voor je smaakpapillen. Super voor een feestje of om lekker met z’n tweeën (als je lief kunt delen…) te verorberen tijdens een avondje Netflix kijken op de bank.

Nacho's met gehakt en kaas uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Vrijdag

In India weten ze wel raad met kleurrijk, vrolijk eten en pav bhaji is daar het voorbeeld van. Pav bhaji is een dikke groentecurry, die veelal op broodjes wordt gegeten, met een lik boter erop. Vers limoensap en uitjes tillen deze snack naar een hoger level. Zie ze als een soort heerlijke vega groenteburgers. Perfect voor op de vrijdag.

Indiaas Broodje Bombay
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Indiase pav bhaji (broodjes met groentecurry)

Zaterdag

Bestaat er een ultiemer geluksmoment dan het aansnijden van een zelfgemaakte calzone? Wij denken van niet. Ons favoriete recept is er eentje met ricotta, mozzarella en Prosciutto. Maken die handel.

Calzones à la Chez Panisse
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: calzones à la Chez Panisse

Zondag

Gevulde tomaten worden vaak gemaakt met een gehaktvulling, maar wij halen dit klassieke gerechtje voor één keer naar de Arabische sfeer. De gehaktmengeling verruilen we voor een vulling van couscous, verkruimelde halloumi, granaatappelpitjes en verse kruiden. Hiermee sluiten we de week smaakvol af.

gevulde tomaten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: gevulde tomaten met couscous en halloumi

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.