Melvin Sturm
Melvin Sturm Culinair nieuws 8 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dille & Kamille opent uniek pop-up restaurant met gerechten van tweesterrenchef Sidney Schutte

Dille & Kamille en tweesterrenchef Sidney Schutte bundelen hun krachten! Volgende maand opent de retailer een pop-up restaurant waarbij groenten centraal staan, met gerechten die zijn bedacht door de chef van restaurant Spectrum in Amsterdam. Samen brengen ze ook het kookboek ‘Groentefeest’ uit met 100 verschillende groenterecepten.

Winkelketen Dille & Kamille zet tijdens de hele maand mei groente in de schijnwerpers.

7x onze favoriete delicatessen van Dille & Kamille

5-gangen groentendiner

Lekker én bewust eten is voor beide partijen een belangrijk punt. Daarom opent op 14,16 en 17 mei een speciaal pop-up restaurant waarbij chef Sidney Schutte het creatieve brein is achter de creaties. Hij ontwikkelde de gerechten voor het kookboek ‘Groentefeest’. Tijdens de pop-up wordt een 5-gangen menu geserveerd dat is opgebouwd met gerechten uit het boek.

Dat menu bestaat uit spinazietaco’s ‘al Pastor’ met oesterzwam en ananas, gevulde avocado met beukenzwammetjes en wasabi-gribiche, bleekselderij-dumplings met groene curry, gevuld artisjokhart met groene appel en gegratineerd met bonenkruid-hollandaise. Toe is er topinamboer ‘con leche’.

Kookboek Groentefeest

Dille & Kamille viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum met de uitgave van het kookboek. Sidney Schutte ontwikkelde daarvoor 100 unieke groenterecepten om mensen te inspireren en nog meer groenten te laten eten op een toegankelijke manier.

“Gedurende vijf maanden heb ik mezelf uitgedaagd door volledig vegetarisch te eten, om zo alle nieuwe recepten voor dit boek thuis te kunnen uitproberen. Het was een echte eyeopener en vroeg om een totaal andere aanpak”, vertelt de chef.

Schutte gebruikte 56(!) verschillende groenten voor de recepten in het boek. Hij laat alle seizoenen én gangen voorbijkomen: van stoofgerechten tot ovenschotels en van elegante bijgerechten tot lichtzoete groentedesserts.

Meet the chef: alles wat je wilde weten over Sidney Schutte (Spectrum**)

Het adres van het pop-up restaurant

Het pop-up restaurant van  Dille & Kamille is geopend op 14, 16 en 17 mei 2024. Een 5-gangen groentendiner kost €109,95 per per persoon inclusief wijnarrangement of mocktailarrangement, tafelwater, koffie/thee én het kookboek ‘Groentefeest’.

Pop-up restaurant Sidney Schutte

Oudegracht 176, 3511 NP Utrecht

Meer hotspots:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.