Melvin Sturm
Melvin Sturm Culinair nieuws 26 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Tof! Pop-up De Predetariër serveert alleen maar broodjes met wild

Een broodjeszaak in Amsterdam met alleen maar wild vlees op het menu? Dat was voor ons ook nieuw. Bij de pop-up van De Predetariër vind je het allemaal: van rendang van hert tot pastrami van gans.

De net geopende ‘Wild & Deli’ midden in de Amsterdamse Pijp, biedt naast een bijzonder menu ook een bijzonder verhaal aan. Daarover later meer, want we willen het eerst even hebben over het waanzinnige menu.

Unieke broodjeszaak in Amsterdam

Alle producten worden in huis gemaakt en daardoor rollen er bijzondere creaties uit de keuken. Zo serveert de pop-up wilde grillworst, wilde pastrami (van gans), wilde coppa en rendang van hert. Dit alles vind je op een ciabatta en ondertussen blijven de bedenkers van deze creaties experimenteren om hun aanbod uit te breiden.

Daarnaast koop je er ook verschillende stukken wild vlees die je op voorhand online kunt bestellen en ophaalt bij de broodjeszaak in Amsterdam.

Dit is waarom wild een betere optie is (en probeer ook eens deze stukken)

Respectvol vlees

Misschien heb je al eerder over de heren van De Predetariër gehoord via hun webshop waar ze wild vlees verkopen. Hun vlees wordt geschoten in natuurgebieden in Nederland, Polen en Duitsland.

Het geschoten vlees is uitsluitend van dieren waar een overschot van is. Zo wordt het aantal herten in deze gebieden bijvoorbeeld beperkt door de jacht zodat er genoeg ruimte blijft bestaan om nieuwe stukken bos te ontwikkelen zonder dat ze alles kaal vreten.

Hert
Bron: karel via Adobe Stock

Wat betekent predetariër?

Nu horen we je denken: wat betekent predetariër eigenlijk? Wij hadden er ook niet eerder van gehoord en dat is niet zo gek. Het is een zelfverzonnen titel die de geestelijke vaders van de Predetariër hebben bedacht.

De drie oprichters zijn allemaal fanatiek jager, maar kregen daardoor een steeds grotere afkeer voor de bio-industrie. Door hun eigen jaagavonturen zagen ze van dichtbij hoe je met respect voor dier en natuur vlees kunt consumeren, wat in schril contrast staat met de bio-industrie.

Het trio besloot daardoor in de basis plantaardig te gaan eten, maar geniet af en toe wel van een stuk wild. Al snel werd de term predetarisch geboren: plantaardig + wild. Minder vlees en anders.

Het adres van deze pop-up

De broodjeszaak in Amsterdam ‘Wild en Deli’ is tot tenminste juni 2024 geopend.

Wild en Deli
Gerard Doustraat 180, Amsterdam.

Meer hotspots:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.