Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 1 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

7x onze favoriete delicatessen van Dille & Kamille

Bij Dille & Kamille ligt meer dan alleen kaarsen, theedoeken en handzeep. Snuister ook eens door hun assortiment eten en drinken en je botst gauw genoeg op parels. Wil je weten welke delicatessen wij er standaard in ons mandje leggen? Doe gerust inspiratie op uit onze favorieten.

7x onze favoriete delicatessen van Dille & Kamille

1. Pistachepasta

Ja, je kunt je buurman vragen om een potje mee te nemen van zijn jaarlijkse roadtrip naar Toscane en ja, je zou ook kunnen navigeren naar Italiaanse groothandels maar hé: pistachepasta ligt ook gewoon bij de Dille & Kamille hè? Wij smeren dit goedje graag tussen een croissant of op pannenkoeken. Of op ‘n ijsje, of gewoon zo uit de pot natuurlijk – moest ‘t maar niet zo verslavend zijn.

2. Gerookte olijfolie

Gerookte olijfolie is godenspul en dat zal je gauw genoeg merken als het eenmaal in je keukenkastje staat. Die kun je dus ook bij Dille & Kamille scoren, van het merk La Barca. Een paar druppels volstaan om gerechten meer diepgang en spanning te geven en daarmee gaat zo’n fles een eeuwigheid mee. Druppel het eens op toast, op je eitje of op ‘n stukje vlees en je zal zien dat we hier voor geen letter overdrijven.

3. Rozenwater

Met een zalige frisheid en een uniek aroma is rozenwater een ingrediënt om van te houden! We leggen het dan ook graag in ons winkelmandje bij een bezoek aan Dille & Kamille, daar is het namelijk in mooie flesjes te koop. Wat we er vervolgens mee maken? Rozenlassi bijvoorbeeld, of panna cotta met rozen. Loer zeker ook eens bij Arabische, Griekse en Indiase recepten, in die keukens wordt rozenwater immers veelvuldig gebruikt.

4. Truffelzout

Je hebt dan wel lovers en haters van truffelproducten, aanhangers van dat eerste kamp worden vast dolgelukkig van ‘t truffelzout bij Dille & Kamille. Het zeezout is afkomstig uit de Guérande (da’s kwaliteit!) en laat zich goed mengen met wat olijfolie. Daarmee creëer je een snelle luxedip voor brood – al kun je het truffelzout natuurlijk ook gewoon puur inzetten als topping voor vlees, popcorn of gegrilde groenten.

5. Brosse anijskoekjes

Dille Duimpjes noemen ze ze, die brosse anijskoekjes uit Dille & Kamille’s zoete assortiment. En zeg je ‘een vleugje anijs’, dan win je ons hart; zo ook met deze in Zutphen gebakken koekjes op basis van speltbloem, echte roomboter en een snufje zeezout. Lekker bij… Tja, bij wat niet eigenlijk.

6. Rabarbersiroop

Rabarber is een typisch seizoensproduct waarvan we balen dat ‘t op een gegeven moment weer uit seizoen is. Gelukkig steekt Dille & Kamille daar een stokje voor met hun rabarbersiroop, waarmee je het hele jaar door frisse limonades kunt gaan brouwen. Of rabarbertoetjes natuurlijk, of cocktails.

7. Bakmix voor briochebolletjes

Zelf brioche bakken is nogal een kunst. Mocht dat je altijd wat intimideren dan kun je bij Dille & Kamille een bakmix scoren om zelf briochebolletjes met chocolade te bakken. Gaat dit onze redding zijn wanneer we last minute nog een bijdrage moeten verzinnen voor een (paas)brunch, picknick of kerstontbijt? Het antwoord is ja.

Geïnspireerd geraakt? Neem ook eens een kijkje bij ons lijstje met favoriete Zweedse delicatessen uit de IKEA.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.