Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 22 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Zien: Pixar’s korte animatiefilm ‘Bao’ over een levende dumpling

Heb je nog ergens acht minuten over vandaag? Dat is precies genoeg tijd om ‘Bao’ te kijken, de korte film die Disney’s Pixar van de week gratis online publiceerde. Hij gaat over een levende dumpling en is té schattig. En ontroerend. En oké, ook een beetje verdrietig.

‘Bao’ is een korte animatiefilm die gaat over een Chinese moeder die in Canada woont. Ze is verdrietig omdat haar zoon uit huis is en haar man lijkt amper aandacht voor haar te hebben. Maar dan neemt haar leven een onverwachte wending: één van haar dumplings begint ineens te huilen als een baby en een seconde later plopt er een lichaampje uit. Hadden we al gezegd dat dat te schattig is?

Korte film ‘Bao’ op YouTube

In het filmpje zien we hoe Dumpling opgroeit, in de puberteit komt en foute vrienden krijgt. Zijn moeder verzorgt hem goed, maar heeft het er wel moeilijk mee dat haar nieuwe baby niet voor altijd zo schattig kan blijven. Al die emoties worden uitgedrukt met alleen maar beeld en muziek, zonder enige tekst, zoals Pixar als geen ander kan – en dat is zoals altijd super knap.

Disney*Pixar Short Film “Bao”

In “Bao,” an aging Chinese mom suffering from empty nest syndrome gets another chance at motherhood when one of her dumplings springs to life as a lively, giggly dumpling boy. Mom excitedly welcomes this new bundle of joy into her life, but Dumpling starts growing up fast, and Mom must come to the bittersweet revelation that nothing stays cute and small forever.

Officieel gaat Bao dus over ‘de ups en downs van ouder-kindrelaties, door de lens van de Chinese immigranten-community in China’. Maar stiekem is het vooral gewoon de meest vertederende manier om acht minuten door te brengen óóit. Even kijken dus!

Meer culinairs om te zien

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.