Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 5 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Bij De Piepershow zetten twee chefs de aardappel in de spotlight met een diner van 10 minuten

Als er iets is wat in Nederland geliefd is bij het avondeten, is het wel de aardappel. Een simpel AVG’tje, aardappelpuree of een ovenschotel met aardappels, de pieper maakt al eeuwenlang deel uit van onze eetcultuur. Helaas wordt de knol tegenwoordig een beetje vergeten.

“Onterecht”, vinden chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (restaurants Breda, Guts & Glory, Maris Piper). Want de pieper heeft veel te bieden. Dat willen ze aan heel Nederland laten zien met het pop-up restaurant De Piepershow. In samenwerking met de Nederlandse Aardappel Organisatie (oftewel Power to the Pieper) blazen ze de aardappel weer nieuw leven in.

Drie gangen aardappels

De twee chefs serveren een gastronomisch aardappelmenu om de pieper de aandacht te geven die het verdient. Van Noortwijk en De Beer hebben drie gangen ontwikkeld die laten zien wat er allemaal mogelijk is met het Hollandse Goud.

1-persoonsrestaurant

De pop-up is trouwens niet zomaar een restaurant. Het restaurant bevindt zich op de Amsterdamse Wallen en is piepklein. Je kunt er daarom in je eentje aanschuiven voor een diner van tien minuten.

Piepertje pakken?

Begint je maag te rammelen en krijg je wel trek in een beetje aardappel? De Piepershow opent op vrijdag 14 en zatrdag 15 september haar deuren aan de Oudezijdse Achterburgwal 27 in Amsterdam. Reserveren is niet mogelijk: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wel verzekerd zijn van een plekje? Via Instagram geven ze tien keer twee plekken weg.

Na de aardappel nog trek in een lekker toetje of afzakkertje? Haal ijs in bijzondere smaken bij Ludo & Hedo of schuif aan voor een lekkere borrel of cocktail bij bar Karakter.

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.