Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 5 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… afternoon tea van eetbare juwelen in het Waldorf Astoria

Als je met je vriendinnen een keer een Afternoon Tea wilt proberen móet je echt naar het Waldorf Astoria in Amsterdam. In dit prachtige hotel wordt namelijk een hele bijzondere afternoon tea geserveerd. Het thema is gebaseerd op de juwelen van Choices by DL. Denk aan de mooiste eetbare ringen en oorbellen geserveerd in een juwelendoosje… wow!

Elke drie maanden heeft het Waldorf Astoria hotel een ander thema voor de Afternoon Tea. Deze keer zijn ze de samenwerking aangegaan met het juwelenmerk Choices by DL van Debora Leeser. Patissier Vipin Charly en executive souschef Tomas Bron hebben zich helemaal uitgeleefd en hebben prachtige sierlijke hartige en zoete creaties gemaakt. Dat allemaal naast een heerlijk kopje thee.

Afternoon tea waldorf astoria

Wat kun je verwachten van deze afternoon tea?

De Afternoon Tea vindt plaats in de prachtige Peacock Alley van het Waldorf Astoria Hotel, aan de Herengracht in Amsterdam. De high tea wordt van september t/m november dagelijks geserveerd tussen 15:00 en 17:00 uur. Prijzen beginnen bij € 52,50 per persoon, inclusief een sprankelend glas champagne en een goodiebag. Benieuwd naar het lekkerst dat je krijgt? Hieronder een sneak preview!

Als eerste krijg je een kleine amuse van zalm die wordt geserveerd op een ring. Dus niet op een bord, niet in een glaasje, maar op een ring. Heel bijzonder!

Afternoon tea waldorf astoria

Daarna volgen de hartige heerlijkheden: tartelette van kippenlever en roze peper, een ijshoorntje met tonijn, wasabi en furikake, een sandwich met ham en mosterd en een sandwich met ei en truffel. Echt om je vingers bij af te likken!

Juwelendoosjes en sieradenstandaard

Maar de pronkstukken van de afternoon tea zijn toch wel de zoete versnaperingen. De prachtige selectie van zoete hapjes worden dan ook prachtig geserveerd. Aangezien het hier toch gaat om een samenwerking met een juwelenmerk, worden deze hapjes dan ook in stijl geserveerd. De ‘madeleine oorbellen’ hangen aan een sieradenstandaard en de ‘cupcake juwelen’ vind je in een juwelendoosje.

Afternoon tea waldorf astoria

Maar toch niet geheel onbelangrijk zijn de chocolaatjes die precies hetzelfde uiterlijk hebben als de stenen van de ringen. Dit is toch echt even andere koek. De vormen, kleuren en grootte zijn exact hetzelfde als de ring en daardoor nog bijna lastig van echt te onderscheiden ook!

Afternoon tea waldorf astoria

Goud in je thee

Het Waldorf Astoria schenkt bij deze high tea een heerlijke thee: de goudkleurige karamel thee. Als je goed in je kopje kijkt zie je ook allemaal gouden (eetbare) glitters!

Al met al is de Summer Afternoon Tea in het Waldorf Astoria een echte ervaring die je een keertje moet meemaken. Een fantastisch cadeau voor je moeder, tante of vriendin. En op vrijdag tot zondag is er tijdens de afternoon tea live piano muziek, helemaal in sfeer.

Reserveer vooraf door te bellen naar +31 (0) 20 718 4643 of stuur een e-mail naar [email protected].

Nog meer lezen over high tea

Afternoon tea waldorf astoria

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.