Culy
Culy Inspiratie 4 september 2018

Chermoula: de lekkerste marinade uit Noord-Afrika

Chermoula is een Noord-Afrikaanse saus of marinade, die in tal van keukens heilig wordt gebruikt. Wat er precies in gaat, waarvoor je het gebruikt én hoe je het zelf maakt lees je in dit artikel. 

Wat is chermoula?

Net als bij onder andere ras el hanout verschilt ook voor chermoula het recept van familie tot familie. Meestal wordt het gemaakt van olie, citroensap, ingelegde citroen, knoflook, komijn, (gerookte-)paprikapoeder en verse kruiden zoals koriander. Maar ook saffraan, ui, chilipeper en peterselie zijn graag geziene ingrediënten.

Je kunt de marinade voor tal van gerechten gebruiken, maar met name vis, gevogelte en vlees worden in het smaakvolle goedje gemarineerd. Daarbij is het ook lekker over groenten (denk aan aubergine of tomaat), of door couscous.

Raw Organic Green Chimichurri Sauce

Recepten voor chermoula

Afhankelijk van de ingrediënten kan de smaak variëren van fris tot warm en pittig. Zo maakt David Lebovitz zijn chermoula lekker fris door koriander, peterselie en citroen, terwijl deze variant weer wat warmer en kruidiger is door gemberpoeder en cayennepeper.

Ook lekker: in dit recept van 24Kitchen verwerken ze geroosterde paprika’s door de chermoula!

Green tasty herb sauce marinade from oregano, parsley, oil

Nog meer marinades:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Chermoula: de lekkerste marinade uit Noord-Afrika
Sluiten