Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Toprestaurant Noma heeft ein-de-lijk drie Michelin-sterren gekregen

De laatste foto die toprestaurant Noma op Instagram plaatste? Een afbeelding van drie Michelin-sterren naast elkaar. Het restaurant werd gisteren namelijk bekroond met de hoogste onderscheiding van Michelin. “Het schijnbaar onmogelijke is gebeurd”, schrijven ze erbij.

Drie Michelin-sterren voor Noma

Het was voor restaurant Noma – net als voor de gehele restaurantindustrie – een bewogen tijd. Na de heropening op een nieuwe locatie (in 2018), volgde al vrij snel een lockdown, waarbij René Redzepi het restaurant ombouwde tot wijnbar met burgers. Gelukkig valt er weer een hoop te vieren, nu het toprestaurant een derde Michelin-ster mocht ontvangen.

Noma geldt al jaren als een van de beste restaurants van de wereld en mocht twaalf jaar lang twee sterren achter haar naam zetten. Er was ook al lang discussie over waarom ze er niet drie kregen. Noma is overigens niet het enige restaurant met drie sterren in Kopenhagen: ook Geranium heeft er drie.

Sterker en krachtiger

“Voor ons is dit een prestatie die Kopenhagen op dit moment kenmerkt als één van de beste plekken ter wereld voor restaurants”, stelt het restaurant in een verklaring op social media. “We willen onze geweldige gasten bedanken voor hun steun in de afgelopen 18 jaar en natuurlijk een groot applaus vragen voor al onze medewerkers – boeren, wijnmakers, verzamelaars – iedereen die deel uitmaakte van onze gigantische puzzel, en vooral ons team, zowel in het verleden als het heden.”

Volgens Michelin heeft Noma de coronacrisis goed doorstaan: “Het is sterker en krachtiger teruggekomen”, aldus de gids.

Dineren bij Noma

We vermoeden dat een plekje in het restaurant bemachtigen nu nóg moeilijker zal worden dan het al was. Mocht je toch tot de lucky few behoren, bereid je dan vast voor op gerechten als hun ‘cardemom candle’ (zie foto), een salade van warme bessen met een saus van vlierbloesem en kreeft met zuring, druiven en een saus van gerookte graten met boter.

Culy ontdekt… dineren bij Noma tijdens ‘Game & Forest season’

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.