Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy’s Food Finds: tahini noodle sauce van Nojô

Lekker, gezond én snel: deze magische combinatie vind je in dit flesje tahini noodle sauce van Nojô. En da’s best knap voor een kant-en-klare saus, want daarbij ontbreekt het nog (te) vaak aan lekker en gezond. De noodlesaus wordt gemaakt volgens Japans recept met een puur ingrediëntenlijstje. Een lifesaver op drukke dagen, als je ‘t ons vraagt. Daarom tippen we ‘m graag aan je.

Aziatische smaakboost

Het brein achter de sauzen van Nojô is de Britse Simona Deifta. Als hardwerkende moeder in Londen heeft ze geen tijd om uren in de keuken te staan, terwijl ze wél van goed eten houdt.

Ze vond het antwoord op haar dagelijkse struggle door snelle sauzen te maken die elk gerecht een Aziatische smaakboost geven. Nojô was geboren. I-de-aal, want wie Aziatisch kookt, weet dat je vaak tig verschillende flesjes nodig hebt om een gerecht smaak te geven. Maar bij Nojô vind je alles in één flesje.

Nojô tahini noodle sauce
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Fan van Nojô

Die flesjes zien er trouwens uiterst charmant uit en de sauzen nodigen daarnaast ook nog eens uit tot snel en creatief kokkerellen. De tahini noodle sauce is erg lekker bij noodles, falafel en taco’s, maar ook bij een stukje vlees of vis. Ook lijkt het ons een handige vervanger voor techina, bijvoorbeeld op een broodje sabich of door een falafelsalade.

Maar er is meer: de witte misosaus van Nojô is top om nasu dengaku (miso aubergines) mee te maken, of een verrassend lekkere saladedressing. En Nojô heeft ook nog een yuzudressing, pokebowlsaus met sinaasappel en een fijne teriyakidressing voor je. Wij zien eindeloos veel mogelijkheden voor ons…

Waar te koop?

Melk, gluten of kunstmatige toevoegingen zul je er niet in aantreffen. Daarbij zijn de sauzen zowel koud als warm te gebruiken. What’s not to love? Wij zijn fan.

Nojô is in Nederland te koop via online supermarkt Crisp

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.