Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 12 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe producten van week 50: gouden glitterspray, formidabele hummus en poké bowls van een sterrenchef

Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Elke maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.

Vandaag: poké bowls van een sterrenchef, mochi, eetbare gouden glittersprayy, fancy limonadesiroop en – eindelijk! – écht goede hummus uit de supermarkt.

5 x nieuwe producten uit week 50

1. Hummus (en meer) van NENI

Mensen uit Tel Aviv lachen zich waarschijnlijk een breuk met de gemiddelde supermarkthummus in Nederland, al lijkt het tij toch te keren. Het team achter de Israëlische NENI-restaurants heeft sinds kort namelijk producten bij Albert Heijn en dat stemt ons immer gelukkig.

Het assortiment bestaat uit hummus rode biet & mierikswortelhummus olijfolie & kikkererwten, baba ganoush, Oosterse belugalinzensalade, kikkererwtensalade en bulgursalade met linzen. Dat alles gewoon in het schap van de Ap!

De NENI producten liggen (voorlopig) in een beperkt aantal vestigingen van Albert Heijn in Amsterdam, Utrecht en Pijnacker. 

NENi nieuwe producten
Bron: NENI/Typhoon

2. Poké Bowls van een sterrenchef

Poké Bowls maakten een aantal jaren geleden hun intrede in ons leven en sindsdien bestellen we ze op automatische piloot op futloze dagen. Want zo’n kom rijst gevuld met tig toppings, die gaat er altijd in. Dat Ron Blaauw nu samen met Poké Perfect een aantal warme winterbowls heeft gelanceerd, is dan ook nieuws naar ons luie Culy-hart. De sterrenchef bedacht drie special editions: één met rendang, één met tempeh en één met tempura shrimp.

De Ron Gastro Bowls zijn vanaf 8 december tot eind februari 2023 verkrijgbaar bij alle Poké Perfect-vestigingen.

Poké Bowls nieuwe producten
Bron: Typhoon/Poké Perfect

3. Eetbare gouden glitterspray

Het was een vriendin van Culy’s Winnie die ons deze gouden tip verschafte: bij Albert Heijn kun je vanaf nu eetbare glitterspray scoren. In één van hun filmpjes demonstreert de supermarkt hoe stoofpeertjes een flinke dosis glamour krijgen door een paar keer sprayen, een beeld dat we nu niet meer van ons netvlies krijgen.

Op een positieve manier welteverstaan, want inmiddels zitten we volop te fantaseren over gouden soesjes, ijsjes en meer. Culy’s Emmo had het zelfs over gouden kroketten en dat plan kunnen we alleen maar ernstig toejuichen.

Wij hebben de gouden spray nog niet gevonden op de webshop, maar laat het je niet ontmoedigen om ernaar te speuren bij je lokale Albert Heijn. 

4. Wochi mochi

Nieuw voor ons: deze mochi in de allerleukste verpakking ooit. Deze iced mochi van Wochi Mochi zijn verkrijgbaar in 4 smaken (limoen-framboos en chocolade-salted-caramel bijvoorbeeld) en gevuld met ijs. Heerlijk voor zoetekauwen, je kinderen en iedereen die dol is op deze zoete rijstcakejes.

Wochi Mochi kun je vinden in het vriesvak bij de meeste supermarkten.

Wochi mochi
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

5. Bacanha siroop

Culy’s Nancy liep afgelopen week tegen de prachtige flessen van Bacanha aan in een cadeauwinkel. Een soort Aesop meets limonadesiroop, in bijzondere smaken als yuzu, bergamot, basilicum of vanille. Lekker in cocktails, desserts, of gewoon met wat bruiswater in een hoog glas. Onthoud ze voor je kerstdiner, als fijne alcoholvrije optie. En nog een tip: de flessen zijn er ook in mooie cadeauverpakkingen, voor de feestdagen.

Bacanha brut heeft veel verschillende verkoopadressen, bijvoorbeeld bovino.nl

Bacanha siroop
Bron: Bacanha

Meer uit deze rubriek:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.