Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Gouden kombucha, szechuankaas en meer nieuwe producten van week 48

Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Elke maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.

Vandaag: gouden (!) kombucha, boerenkaas met szechuanpeper en Brusselse hot sauce.

5 x nieuwe producten van week 48

1. Gouden kombucha voor kerst

Speciaal voor de feestdagen komt kombuchamerk BATU op de proppen met gouden (!) kombucha. Dat kun je behoorlijk letterlijk nemen: de met Japanse sencha en Indiase Darjeeling gebrouwen drank wordt in de fles afgevuld met 24 karaats bladgoud. Gerijpt op eikenhout met sinaasappelolie en in een feestelijke champagnefles: da’s nog eens een non-alcoholisch aperitief om mee uit te pakken.

Gouden Kombucha BATU
Bron: BATU

2. Proefles van Joël

Dat er achter smaken en proeven een hele wetenschap schuilt, hoef je culinair journalist Joël Broekaert niet te vertellen. In zijn boek Proefles onthult hij de hoekstenen van die wetenschap en doet hij zijn geheimen voor een ‘smaakvoller leven’ uit de doeken. Met weetjes, persoonlijke verhalen en tips is dit de ideale lectuur voor de nieuwsgierige eters.

Proefles van Joël Broekaert is (online) te koop voor € 24,99. 

3. Aperol Spritz Zero

Culy’s Nancy heeft al weken enorme dorst naar Aperol Spritz. Dat is deels te wijten aan seizoen 2 van de verslavende serie The White Lotus, waarin de personages zo’n beetje in elke scène achter enorme glazen van het oranjerode drankje zitten. Maar als je de volgende dag nog een beetje fris uit de veren moet, is daar nu een fantastisch alcoholvrije variant van. We ontdekten Spritz Zero van Fonte Margherita al eerder bij Bigoli in Utrecht, maar de vrolijke flesjes duiken nu ook op meer plekken op.

Check even bij je favoriete trattoria of andere Italiaanse hotspot (ook online zijn ze te koop).

Alcoholvrije aperol Spritz zero van Fonte Margherita
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Hot sauces van SWET

Culy’s Winnie ontdekte de natuurlijke hot sauces SWET tijdens een culinair tripje naar Brussel. Met pepers die op het dak van een Brusselse stadboerderij groeien maakt team SWET de lekkerste combinaties. Met smaken als citroen-habanero, kumquat of (hou je vast) blauwe bes-Madame Jeanette-Thaise basilicum-sichuanpeper vinden we dit één van de tofste hot sauce ontdekkingen sinds tijden.

De hot sauces van SWET zijn online te bestellen via de webshop. 

5. Szechuanboerenkaas van Kef

Culy’s stagiaire Ogechi proefde de kaas voor ‘t eerst bij Bar Parry en daarna móést ze wel langs Fromagerie Kef om een pakje voor thuis te halen. Jongbelegen boerenkaas blijkt namelijk ontzettend goed te matchen aan de bloempeper uit Szechuan (juist ja: die bolletjes waarvan je mond gaat tintelen) en daarmee is dit echt zo’n kaasje dat je een keer geprobeerd moet hebben. Lekker met rode wijn of tussen een tosti met kimchi.

De boerenkaas met szechuanpeper is te koop in de winkels van Kef en via de webshop

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.