Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 21 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Yuzu-honing, worstknuffels, bierlimo en meer nieuwe producten van week 47

Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Elke maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.

Vandaag: yuzu-honing, worstknuffels, bierlimo, pistachespread en een fantastisch Mexicaans kookboek.

5 x nieuwe producten van week 47

1. Yuzu Marmalade Tea

Onze stagiaire Ogechi raakte er maar niet over uit gepraat, dus droegen we haar op om een grote pot Yuzu Marmalade Tea (oftewel: yuzu-honing) voor ons mee te nemen. En wat een ontdekking! Praktisch bij elke toko te koop in een grote pot en ideaal om thee mee te maken, maar ook als smaakmaker door gebak, yoghurt, of wokgerechten. Het mengsel bestaat o.a. uit yuzu extract, yuzuschil, suiker en honing. Even aanlengen met heet of koud water (voor thee of ijsthee) is de leus.

Yuzu Marmalade Tea is te koop bij verschillende Aziatische supermarkten. 

Yuzu marmalade met thee en yoghurt
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

2. Worstknuffels

Deze warme gebreide worsten van Het Franse Warenhuis (een très leuke Franse online shop) zijn heerlijk om mee te knuffelen. Wij willen ze allemaal voor Kerst en dan zo’n rekje bouwen in huis.

De gebreide worsten van Maison Cisson zijn online te koop. 

Worstknuffels
Bron: Het Franse Warenhuis

3. Pistachespread van Oil & Vinegar

We hebben er al eens eerder de loftrompet over laten schallen: pistachepasta. Groen, lobbig, zacht, vol, nootachtig, boterig en warm… als een warme deken op een koude winterdag. Niet heel gek dus dat Sicilianen ‘m graag op een croissantje smeren. Maar je kunt er nog veel meer mee, van cakes en tiramisu tot ijs. Ook ideaal voor de kerstdesserts.

Te koop via Oil & Vinegar.

Pistachespread
Bron: Oil & Vinegar

4. Citroen-hoplimonade van Brouwerij Troost

Niet nieuw, maar wel nieuw ontdekt door Team Culy: de citroen-hop limonade van Brouwerij Troost. De hop geeft deze frisdrank de aroma’s van bier, maar dan in de vorm van limonade. Een soort bierlimo dus (nee, geen Radler!).

Speur ernaar bij o.a. STACH, Brouwerij Troost en meer verkoopadressen. 

Citroen-hoplimo
Bron: Brouwerij Troost

5. Mi Cocina van Rick Martinez

Een maand geleden verschenen maar nog steeds behoorlijk hot: Mi Cocina van Rick Martinez. Het is het eerste kookboek van de New York Times-kok en de titel verwijst naar de keuken van zijn geliefde Mexico, het land van zijn roots. En met zo’n kleurrijk kookboek over de Mexicaanse eetcultuur, daarmee win je ons Culy-hart. Van quesadillas tot tamales, mole en vistaco’s (en nog veel meer): met Mi Cocina worden die koude winterdagen meteen een stuk heter.

Mi Cocina is te koop via o.m bol.com

Mi Cocina Rick Martinez
Bron: bol.com

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.