Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe producten van week 2: een geurkaars die naar wijn ruikt, paarse noedels en meer…

Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.

Vandaag: laat je huis naar wijn ruiken met een te gekke geurkaars, paarse noedels, gele spliterwtenmelk die schuimt als een dolle en maak je eigen bruiswater.

4 x nieuwe producten uit week 2

1. Een geurkaars die naar wijn ruikt

Het is het seizoen van de geurkaarsen en wie is er nou niet benieuwd naar een geurkaars die naar wijn ruikt? Wijnshop Chenin Chenin en The Very Good Candle Co (beide uit Amsterdam) laten hun twee werelden samensmelten in unieke, limited edition geurkaars. Grapefruit, eikenmos, cranberry en ceder: je ruikt het er allemaal in terug.

2. Wunda

Misschien grijp je voor je bakje koffie automatisch naar de havermelk in de schappen van de supermarkt. Logisch, doen wij ook. Dat wil zeggen: tot we ontdekten dat er ook gele spliterwtenmelk is. WUNDA is lekker en voedzaam, en bevat ook nog eens meer proteïnen dan bijvoorbeeld havermelk. Ook fijn: het schuimt als een dolle in de koffie.

WUNDA is te koop in de supermarkt.

WUNDA erwtenmelk
Bron: WUNDA

3. HEMA ♥ SodaStream

Wij dromen stiekem al even van een SodaStream, waarmee je niet alleen je eigen bruiswater kunt maken (dat scheelt heel veel plastic flessen, geld en sjouwen), maar ook je andere drankjes met een bubbeltje. Leuk nieuws: je kunt ‘m nu ook bij HEMA kopen, in een speciale editie. Je krijgt er een herbruikbare HEMA ♥ SodaStream-fles met unieke print bij.

Je kunt bij HEMA ook lege koolzuurcilinders ruilen voor volle exemplaren; die worden schoongemaakt en opnieuw gevuld, zodat je alleen voor het gas hoeft te betalen (goed voor 60 liter bruiswater). Top!

Sodastream HEMA
Bron: HEMA

4. Paarse noedels

Tijdens een rondje door Amazing Oriental viel ons oog op verse paarse (!) noedels. Je snapt: die moesten meteen mee naar huis. De deegslierten zijn van het merk Wheatsun en worden gemaakt met zoete aardappel. Wij zijn van plan om er paarse dan dan noodles mee te maken.

Paarse noedels

Benieuwd naar de nieuwe producten van vorige week? We hadden het toen onder meer over ketjapsambal en popcornchocolade

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.