Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 13 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Bakkerij 1Hoog in Beverwijk is de ambachtelijke bakker van je dromen

Biologisch Frans meel, desem, puur: meer woorden heb je eigenlijk niet nodig om te weten dat je met een ambachtelijke topbakker te maken hebt, niet? Bakkerij 1Hoog in Beverwijk is zo’n bakkerij. Alles wordt hier ambachtelijk gebakken, zonder toevoegingen. Water, bloem en zout: that’s it.

En dat je met die simpele ingrediënten de heerlijkste stokbroden, ciabatta’s en andere broden kunt bakken, lijkt wel magie. Het geheim van bakkers Wilma en Charlotte Laarhoven is onder andere dat het brood veel tijd krijgt om zich te ontwikkelen (24 tot 48 uur) én dat ze er een extra portie liefde in stoppen.

Dat levert prachtig desembrood op, maar ook ciabatta’s met olijven, krakend vers stokbroden, pains au chocolat, gevulde koeken met amandelspijs en alles waar je als broodfan maar van kunt dromen. Je kunt er ook een kopje koffie drinken of meenemen voor onderweg.

Croissantjes op de ramen

Wilma en Charlotte begonnen hun bakkerij in De Broedmachine: een creatieve broedplaats voor ondernemers. Toen het pand van een kapsalon vrijkwam, zagen ze hun kans schoon. Inmiddels is het kleine maar fijne bakkerijtje een feit. Inclusief met de hand getekende croissantjes op de ramen. Een zaakje met een hart en een ziel, kortom. En verdomd lekker brood.

Woon je in de buurt: ga erheen.

Het adres van Bakkerij 1Hoog:

Begijnenstraat 5, Beverwijk

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 08:00 tot 15:00 uur. 

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.