Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 10 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozza van Yvette van Boven

Iets om áltijd weer blij van te worden: het nieuwste boek van Yvette van Boven is uit! In Home Made Basics leert Yvette je hoe je álles zelf maakt. Yep, álles. Van verse tortilla’s tot zelfgemaakte gnocchi. Moeilijk? Yvette belooft van niet. Dit boek is voor iedereen. Wij delen vandaag het recept voor Yvette’s salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozza uit het boek. En kijkt u maar eens hoe makkelijk dat is.

Wij kunnen er niet over uit hoe mooi deze (simpele!) salade van Yvette eruitziet. Het loont dan ook om naast mooie, rijpe pruimen ook wilde kruiden toe te voegen. Maar feitelijk kun je er alle kanten mee op.

Yvette: “Ik maak het recept hier met pruimen, maar elk soort steenfruit is hier erg lekker in. Kersen in de zomer, of nectarines, nee, wacht: zelfs lekkere parten kanteloepmeloen zou hier ook niet in misstaan. Ga maar los.”

Salade met verse pruimen
Bron: Oof Verschuren / Home Made Basics

Salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozza

Meng in een schaal alle ingrediënten voor de vinaigrette, voeg de pruimen toe en laat de smaken 10 minuten op elkaar inwerken.

Meng de venkel met de slablaadjes in een grote schaal. Voeg de vinaigrette, de gemarineerde pruimen en de buffelmozzarella toe en hussel.

Bestrooi de salade met het verse basilicum, de verse kruiden, zoutvlokken en peper.

Serveer de salade met knapperig brood.

Home Made Basics - Yvette van Boven

Home Made Basics van Yvette van Boven (uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) is nu te koop voor € 39,99. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.