Redactie
Redactie Inspiratie 8 feb 2014
Leestijd: 3 minuten

Dit wist je nog niet over deze bekende snacks

Wist jij dat Coca Cola vroeger cocaïne bevatte en de chocolate chip cookies zoals we die nu kennen per ongeluk zijn uitgevonden? Dit is de ware geschiedenis van een aantal van ‘s werelds bekendste snacks. 

1. Dorito’s werden voor het eerst in Disneyland gemaakt

Al in 1950 werden de chipjes verkocht in ‘The Happiest Place On Earth’, in Casa de Fritos in ‘Frontierland’. Ze werden gemaakt van gebakken tortilla’s die anders weggegooid zouden worden.

Bron: Wikimedia

2. Kellogg’s Corn Flakes zijn bedacht om je seksuele behoeftes in te perken

Wie had dat ooit gedacht? In de negentiende eeuw was de oudste beweging ter wereld een groot taboe en het in je eentje uitvoeren al helemaal. Er werd zelfs een heuse campagne tegen gevoerd, met aan kop John Harvey Kelly. Hij geloofde dat producten met een super neutrale smaak, zoals bijvoorbeeld zijn cornflakes, iemands verlangen op dat gebied kon beperken.

Bron: Wikimedia

3. 7 Up bevatte van origine medicijnen om je humeur te stabiliseren

Het populaire drankje werd gemaakt met onder andere lithiumcitraat, een medicijn dat veel wordt gebruikt om het humeur te stabiliseren bij bijvoorbeeld mensen met een bi-polaire stoornis.

Bron: Flickr

4. De eerste suikerspinmachine is uitgevonden door een tandarts

Bizar! In de middeleeuwen was met de hand gesponnen suiker een echte delicatesse en ontwierp William J. Morrison, de voorzitter van de tandarts-vereniging van Tennessee, een elektrische machine die ‘Fairy Floss’ produceerde.

Bron: Flickr

5. Snickers zijn vernoemd naar een paard

De Mars-familie, eigenaren van het bedrijf Marc Inc., introduceerden de candy bar in 1930 en vernoemden het naar hun favoriete paard, Snickers.

Bron: Flickr

6. Chocolate chip cookies waren in eerste instantie een foutje

Ruth Graves Wakefield runde samen met haar man de Toll House Inn in Massachusetts, waar ze dagelijks kookte voor haar gasten. Toen ze op een dag koekjes aan het bakken was en erachter kwam dat haar bak-chocolade op was, besloot ze in de plaats daarvan melkchocolade te gebruiken. Tot haar grote verbazing smolten de stukjes chocolade niet volledig, maar vonden de gasten het verrukkelijk! En zij bleken niet de enige…

Bron: Flickr

7. PEZ werd oorspronkelijk gemaakt als een alternatief voor roken

In de jaren ’30-’40 werden PEZ op de markt gebracht (afkomstig van het Duitse woord voor pepermunt) om mensen te stimuleren te stoppen met roken. De dispenser moest een aansteker voorstellen.

Bron: Pez

8. Coca-Cola bevatte vroeger cocaïne 

Je zou denken dat het een mythe is, maar toch is het echt waar. Gelukkig werd het in 1903 uit de drankjes gehaald en hoef je dus vandaag de dag nergens meer bang voor te zijn.

Bron: Flickr

9. Waterijsjes zijn ontstaan door een foutje

Op een koude winteravond liet de toen 11-jarige Frank Epperson een mengsel van poedersuiker, water en een roerstaafje buiten liggen. De volgende ochtend zag hij het resultaat en het waterijsje was geboren.

Bron: Flickr

10. Chips zijn het resultaat van een vrij temperamentvolle chef

Het verhaal gaat dat een ontevreden klant ooit zijn patatjes terugstuurde omdat hij vond dat ze te dik gesneden waren. De chef was het er totaal niet mee eens en besloot ze allemaal flinterdun te snijden én te bedekken met een jaarvoorraad aan zout. Tot zijn grote verrassing vond de klant het juist heerlijk en kregen ze een vaste plek op het menu.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.