Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Video's 17 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je de perfecte Beef Wellington van Maris Piper in Amsterdam

De klassieke Beef Wellington is een feestje voor iedere vleesliefhebber. Mits die perfect gemaakt is dan. En dat is een knap staaltje werk moeten we zeggen. Maar laten wij nu net een video voor je hebben waarin wordt uitgelegd hoe je Beef Wellington zo perfect klaar maakt!

Hold your horses: dit is het ultieme recept voor de perfecte Beef Wellington

Zelf Beef Wellington maken

Beef Wellington is een in mooi bladerdeeg gerolde ossenhaas met paddenstoelen-duxelle. Het is is een typisch gerecht van Brasserie Maris Piper in Amsterdam. Patron Guillaume de Beer en chef de parti Koen Gussenhoven laten daarom in onderstaande video stap voor stap zien hoe je dit lekkere comfort food zo perfect maakt.

De bladerdeeg is een heel belangrijk onderdeel in de Beef Wellington. Gebruik daarom ambachtelijk bladerdeeg dat veel roomboter kan dragen. Daarnaast is een mooi gemarmerde ossenhaas ook belangrijk.

De Beef Wellington van Brasserie Maris Piper

Beef Wellington, een in baderdeeg gerolde ossenhaas met paddenstoelen-duxelle is een klassiek comfort food gerecht. Het is ook een signature dish van Brasserie Maris Piper in Amsterdam. Patron Guillaume de Beer en chef de parti Koen Gussenhoven laten stap voor stap zien hoe dit pièce de résistance tot stand komt.

Het recept

Bak de ossenhaas aan tot ‘ie medium rare is.  Strooi keukenzout in de pan om het vlees wat smaak aan te brengen tijdens het bakken. Smeer na het bakken de ossenhaas in met Zaanse mosterd, zodat het net wat meer frisheid geeft. Leg daarna parmaham op een groot stuk folie en smeer daarover de paddenstoelen-duxelle. Hoe je die maakt? Dat vertellen ze je in de video!

Rol vervolgens de ossenhaas in de ham met paddenstoelen-duxelle. Door het folie wordt het er goed strak ingerold. Strooi nu wat patentbloem op een grote snijplank en leg daar het bladerdeeg op. Deze bladerdeeg gaat om de Wellington heen. Ook hier wordt weer folie omheen gedaan, zodat er druk op komt. Waarom dit belangrijk is? Wederom: check de video.

Beef Wellington
FoodTube

Ook interessant: Zo bereid je een mooi stuk vlees net even anders

Extra bladerdeeg

In de video gebruiken ze nog een extra laagje bladerdeeg waar ze een motiefje op maken. Zo wordt het bladerdeeg nóg belangrijker in dit gerecht. Over de eerste laag bladerdeeg gaat nog wat eigeel voordat het tweede laagje eromheen wordt gedaan.

Doe het geheel vervolgens in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat hem daarna tien minuten rusten. Als de Beef Wellington een temperatuur van 50 graden heeft, dan is ‘ie goed.

Beef Wellington
FoodTube

Dit vind je misschien ook interessant: Recept: makkelijke Beef Wellington

Beef Wellington bij Maris Piper in Amsterdam

Wil je die Beef Wellington nu heel graag eten, maar is chefkok niet jouw tweede naam? Dan kan je natuurlijk ook gewoon aanschuiven bij Brasserie Maris Piper in Amsterdam!

De chefs maken dit gerecht met alle liefde voor je klaar. Als je de Beef daar gaat eten, moet je ‘m wel even 24 uur van tevoren bestellen. Zoals je in de video ziet, is het namelijk een gerecht waar veel tijd in zit.

Beef wellington to perfection, order 24 hours in advance . . . . . . #beefwellington #beef #brasserie #classic #passion #dedication #hardwork #dreamteam

751 Likes, 22 Comments – Maris Piper Brasserie (@marispiperbrasserie) on Instagram: “Beef wellington to perfection, order 24 hours in advance . . . . . . #beefwellington #beef…”

Meer goede vleesrecepten

Wijntje erbij? Dit zijn de lekkerste wijnen bij wildgerechten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.