Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 24 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoera, er is een tof nieuw food magazine: Tummie (en het is nog Nederlands ook)

We missen de boekhandel enórm in deze lockdown. En dan niet alleen omdat je er zo heerlijk naar boeken kon speuren, maar ook naar tijdschriften. Food magazines in het bijzonder. Wie daar ook een zwak voor heeft, zal blij zijn met weer een nieuwe uitgave die onlangs het levenslicht zag: Tummie. Een magazine voor enthousiaste eters. Nou, die kennen wij wel!

Tummie food magazine

Tummie is een initiatief van de Nederlandse culinair illustrator Elise van Iterson en de Belgische culinair journalist Barbara Serulus. De twee leveren met Tummie (wat een leuke naam trouwens!) een magazine slash kookboek af. Zo staan er in de eerste editie van het blad maar liefst 21 recepten van chefs, die je het liefst allemaal zou willen maken.

Het tweetal vraagt voor elk nummer aan sommeliers, chefs, biologen, wetenschappers, kunstenaars, (kookboeken)schrijvers, bakkers, boeren, bartenders en historici of zij hun mooiste verhalen en recepten willen delen. De nummers verschijnen enkele keren per jaar, “volgens het ritme van de keuken”. En in elke editie staat één smaak, geur of ingrediënt centraal. Zo draait de eerste (winter)editie van Tummie helemaal om schelpen.

Alles over schelpen

In het blad vind je bijvoorbeeld een oester-college van culinair historica Charlotte Kleyn, alles over kokkels eten door Joris Vermeer (de Aardappeleters), een ode aan de Vlaamse mossel door Petra Possel en Guus Thijssen deelt hoe het is om als culi-professional in de corona-crisis een culinaire wending te moeten nemen (spoiler: dat werd dus ook iets met schelpen!).

Daarnaast staan er dus heerlijke recepten in, zoals de kokkels met merg van Entrepot-chef Arvid Schmidt, slakken met bloemkool van Iwan Driesen (Rijsel, Scheepskameel), scheermessen met mossel-bier-zeekraalmayo van Rein op ‘t Root (Euro Pizza) en oesters met granité van atjar ketimoen van Vanja van der Leeden.

Tummie is nú te koop via de website en via verkooppunten als Mevrouw Hamersma en Athenaeum in Amsterdam voor € 16,50. 

Meer food magazines:

Tummie food magazine
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy