Redactie
Redactie Inspiratie 23 okt 2014
Leestijd: 3 minuten

10 x de mooiste food magazines wereldwijd

Op het internet is zoveel te vinden over eten, dat we bijna zouden vergeten dat er wereldwijd prachtige food magazines worden gemaakt die barstensvol culinaire inspiratie staan. Wij zetten de mooiste bladen voor je op een rijtje.

Kinfolk

Kinfolk omschrijft zichzelf als een slow lifestyle magazine en wij zijn vooral onder de indruk van de simpele, maar o zo prachtige fotografie. Het blad wordt uitgegeven in de Verenigde Staten. Daarnaast worden er internationale edities uitgegeven in Japan, China, Korea en Rusland. Wij kunnen Kinfolk gelukkig ook online volgen via Facebook en Instagram.

Onder andere te koop bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Bron: Facebook

Edible Communities

Edible Communities heeft in de Verenigde Staten en Canada verschillende lokale edities die gericht zijn op een specifieke regio. Op die manier probeert het blad de lezer meer bewust te maken van boeren, telers en chefs uit zijn eigen omgeving. Hét blad om – gratis – mee te pakken voor als je meer wilt weten over de lokale food scene, bijvoorbeeld in Brooklyn.

Lucky Peach

Lucky Peach is hot! Het moderne, eigenzinnige blad verschijnt ieder kwartaal en bevat recepten, essays, fotografie en kunst. Tot je volgende bezoek aan de de Verenigde Staten volg je Lucky Peach op Facebook.

Cherry Bombe

Cherry Bombe verschijnt twee keer per jaar en heeft als hoofdpijlers women and food. Een mooi ontworpen food magazine dat gaat over eten, schoonheid en de wereld om ons heen. Een blad naar ons hart. Volg Cherry Bombe ook op Facebook en Instagram!

Fool

Dit Zweedse edgy tijdschrift richt zich op eetculturen en hedendaagse gastronomie en is in Amsterdam verkrijgbaar bij Athenaeum en de Kookboekhandel. Maar volg Fool ook op Facebook!

Garden & Gun

Dit winning tijdschrift is een lust voor het oog en bevat naast eten een muziek, interieur, sport, kunst & cultuur e een reisrubriek. En goed nieuws: G&G heeft een digitale versie van het magazine! Én is te volgen via Facebook.

Bron: Facebook

Gather Journal

Van de waanzinnige fotografie in Gather worden wij even stil. Het laatste nummer heeft als hoofdonderwerp de caravan en bevat recepten geïnspireerd op de woestijn. Denk: exotische cocktails en prachtige desserts die ons éven meenemen naar de sprookjes van duizend-en-één-nacht.

Verkrijgbaar in Amsterdam bij Athenaeum, Tenue de Nimes, Restored en via Misc-store. Maar check ook vooral hun Facebook-pagina.

Bron: Facebook

Diner Journal

Diner Journal wordt gemaakt door een groep gepassioneerde mensen uit het vak. Het wordt uitgegeven door restaurateur Andrew Tarlow uit Brooklyn en de hoofdredacteur is Anna Dunn, de barvrouw van Achilles Heel. In het huidige nummer vind je recepten voor onder meer een sandwich met gekaramelliseerde appel, ui en cheddar, boekweitkoekjes en een salade van prosciutto, venkel en selderij.

Alle nummers zijn online te bekijken voor nog geen €6,- per uitgave. Volg Diner Journal ook op Facebook en Instagram.

Bron: Facebook

Scrag End Journal

Scrag End Journal staat nog in de kinderschoenen. In 2013 werd een pilot van het blad gelanceerd en deze uitgave – issue zero – bleek een groot succes. Issue one is inmiddels verkrijgbaar en legt de focus op het begin van de voedselproductieketen. Bekijk de website én volg ze op Facebook.

Sweet Paul Magazine

Sweet Paul Magazine werd opgezet door food stylist Paul Lowe Einlyng, beter bekend als Sweet Paul. Het blad staat vol recepten en DIY-projecten en is all about homemade én handmade.

Aan de koffietafel te lezen vanaf je tablet. Of scroll alleen door zijn recepten via de website.

Bron: Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.