Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 1 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Er is nu een vegetarische rookworst van Unox!

Iedereen aan de stamppot! Bij Unox nemen ze dat zéér letterlijk, want hun iconische rookworst is er vanaf vandaag in een vegetarische variant. Na de vegetarische rookworst gaan er nog meer vegetarische producten volgen, aldus het bedrijf.

Krijg je deze herfst of winter vrienden over de vloer die vegetariër zijn, of wil je zelf wat vaker een dagje zonder vlees doen, dan kun je dus wél nog gewoon een lekkere stamppot op tafel zetten. Mét worst.

Vegetarische rookworst van Unox

Thijs Sleddering, Marketing Manager van Unox licht de keuze voor dit vegetarische product toe:

“Met onze producten richt Unox zich op alle Nederlanders. Daar horen ook de groeiende groepen vegetariërs en flexitariërs bij. Een dagje zonder vlees is natuurlijk hartstikke goed, maar een stamppot zonder rookworst? Daar moeten wij niet aan denken. Daarom komen wij nu met een vegetarische rookworst. Net zo lekker als onze andere rookworst en met dezelfde kruidenmix, maar dan zonder vlees.”

Welke vleesvervanger er precies is gebruikt? Er gaan ondermeer eiwit van erwten, eiwit van kippeneieren en plantaardige oliën in de vega rookworst. Ook proef je de kruidenmix van Unox, die je kent van de gewone rookworst, zeker terug.

Vegetarische rookworst van Unox

De lekkerste stamppot recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.