Redactie
Redactie Recepten 12 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Kibbeling met broccolistamppot van Guus Meeuwis

Zanger Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd werkten al eerder samen in een pop-uprestaurant. De culinaire vrienden hebben nu een kookboek uitgebracht: Het lekkerste van Guus en Dick.

In dit kookboek vind je recepten van zowel Guus (toegankelijk en stoer) als Dick (iets ingewikkelder en elegant).

Wij mogen een lekker recept van Guus aan jullie geven: kibbeling met broccolistamppot, maar dan zonder aardappel.

Guus: “Als mijn kinderen de groente mogen kiezen, kiezen ze eigenlijk altijd voor broccolistamppot. Maak je die op deze manier, dan is de structuur zo stevig dat er geen aardappel nodig is en je een heel pure, zachte smaak krijgt.”

Het recept

Doe voor de remoulade alle ingrediënten behalve de mayonaise in een keukenmachine en maal alles fijn. Meng de fijngemalen ingrediënten door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

Verhit voor de kibbeling de olie in de frituurpan tot 180 graden.

Snijd de vis in grove stukken en bestrooi met peper en zout. Klop de eieren in een ondiepe schaal of diep bord los. Strooi de bloem en het paneermeel in twee andere schalen of diepe borden. Wentel de stukjes vis eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door het paneermeel.

Snijd voor de stamppot de broccoli in roosjes en breng ze in een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de broccoli in circa 5 minuten net gaar en giet af. Zet de pan nog kort terug op het vuur
om de broccoli droog te laten stomen. Stamp de broccoli fijn met een pureestamper. Voeg op het laatst een beetje nootmuskaat toe.

Frituur de kibbeling in meerdere porties in circa 6 minuten goudbruin.
 Bestrooi de kibbeling met zout en rasp er wat limoenschil overheen. Halveer de limoen. Serveer de kibbeling met de broccolistamppot, de halve limoenen en de remouladesaus.

Fotografie: Renée Frinking

Het lekkerste van Guus en Dick ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 24,99 (Kosmos Uitgevers).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.