Pip Minkels
Pip Minkels Culinair nieuws 10 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Restaurant El Bulli opent eenmalig haar deuren als AirBnB (mét Ferran Adrià als gastheer!)

Foodies opgelet! Baal je ook zo dat je nooit in het wereldberoemde Ell Bulli hebt kunnen genieten van een spectaculair diner bereid door ‘s werelds beste chef Ferran Adrià? Dan is dit je kans! Museum elBulli1846 opent namelijk voor één enkele nacht haar deuren als AirBnB. En de gastheer van dit bijzondere evenement is niemand minder dan Ferran Adrià zelf.

Benieuwd wat deze bijzondere kans precies inhoudt? Lees dan snel even verder.

9 interessante feitjes over elBulli

elBulli airbnb
Marc Ensenyat

Mythisch restaurant

Wij denken dat menig culy een traantje heeft gelaten toen El Bulli in 2011 besloot haar deuren te sluiten. Dit beroemde restaurant (bekroond met drie Michelinsterren!) werd beschouwd als één van de beste restaurants ter wereld en werd gerund door broers Ferran en Albert Adrià. Wat hun restaurant zo bijzonder maakte, is dat zij hier de moleculaire keuken ontwikkelden.

Helaas moest het restaurant – om financiële redenen – de deuren definitief sluiten. In 2023 is de sterrenzaak echter omgetoverd tot een museum genaamd elBulli1846. Daar kunnen gasten de geschiedenis van het restaurant bewonderen en plaats nemen aan het beroemde tafeltje met uitzicht op de Costa Brava.

Koken volgens de regels van elBulli

Elbulli terrace
Marc Ensenyat via Ovide

Bijzonder overnachten bij elBulli1846

Voor één enkele nacht opent het museum nu haar deuren als AirBnB, waar maximaal 2 gasten mogen verblijven. Hier heb je vervolgens een ontmoeting met mr. Adrià himself, die je alles zal vertellen over de geschiedenis van zijn beroemde restaurant El Bulli. Daarna krijg je een diner in nabijgelegen dorp Roses, in één van de favoriete restaurants van Ferran. En dat wil je als echte foodie natuurlijk niet missen!

Na dit diner overnacht je in het oude restaurant op een bed dat geïnspireerd is door de mythische vloeibare olijf van chef José Andrés. Maar dat is nog niet alles: na je overnachting wordt je namelijk ook nog getrakteerd op een diner bij restaurant Enigma, waar niemand minder dan Albert Adrià chefkok is. Hallo, waar kunnen we ons aanmelden?!

elbulli1846 ferran adria
Bron: Marc Ensenyat

Aanmelden via AirBnB

Deze eenmalige bijzondere overnachting is helemaal gewijd aan de iconische culinaire revolutie (da’s een hele mond vol) die Ferran Adrià in gang heeft gezet. Gaat je culinaire hart al sneller kloppen?

Video: een kijkje in de keuken bij elBulli

Dit speciale evenement gaat plaatsvinden in de nacht van 16 op 17 oktober 2024. Een verzoek tot aanmelding indienen kan vanaf 17 april om 18:00 via deze link.

Er is slechts plek voor 2 personen en je bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar Roses te Spanje. Maar proberen kan altijd, toch? En wie weet beleef je dan einde van dit jaar wel persoonlijk deze experience of a lifetime.

Meer culinair nieuws:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.