Redactie
Redactie Inspiratie 29 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze handige gadget herkent binnen 2 minuten gluten in je eten

Mensen met een glutenallergie of -intolerantie weten er alles van: het kan soms zo lastig zijn om écht glutenvrije producten te vinden. Om die reden ontwikkelde een technologiebedrijf uit San Francisco een speciale gadget waarmee je gluten kunt opsporen: Nima. 

Handige gluten gadget

De gadget, gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Nima, is zo klein dat hij in je broekzak past. Aan de hand van een klein stukje van je eten kan de ingebouwde sensor gluten herkennen en laat hij een smiley zien wanneer het geen gluten detecteert of juist een fronsend gezichtje wanneer er wel gluten inzitten. En dat in slechts twee minuten!

Hoewel tegenwoordig steeds meer glutenvrije producten (gemakkelijker) te vinden zijn, klopt de informatie in de supermarkt niet altijd. Om nog maar te zwijgen van de informatie op de menukaart van restaurants.

Nima gluten gadget
Bron: Nima Sensor

Wat kost Nima?

Een prachtig stukje technologie, als je het ons vraagt. Dat betekent echter ook dat je daar naar betaalt. Voor een kleine 280 euro is de gadget van jou, tenminste als je in Amerika en Canada woont. Daarbuiten wordt nog niet geleverd, dus hoe je deze sensor in Nederland kunt krijgen, is nog niet duidelijk. Nima is wel volop aan het onderzoeken of ze shipping ook buiten Noord-Amerika kunnen voorzien.

Oh ja, ze hebben trouwens ook een gadget die pinda’s herkent. Ideaal!

Nima gluten sensor
Nima gadget gluten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.