Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 7 okt 2018

Gadget: deze espresso-machine is minimalistisch en supertof

Koffieliefhebbers opgelet: dit nieuwe koffiezetapparaat is super klein én gebruikt geen elektriciteit. Daarnaast werkt het mega simpel en kan iedereen zo heerlijke koffie maken.

Het Nieuw-Zeelandse koffiezetapparaat is minimalistisch en ziet er super tof uit.

espresso machine op het aanrecht

The Newton espresso-machine

Het koffiezetapparaat (of eigenlijk is het een espresso-machine) is heel simpel en daar zit juist de kracht in. Het apparaat heet The Newton espresso-machine en er komt geen elektriciteit aan te pas.

espresso machine van dichtbij

Hoe werkt het apparaat?

Hoe het simpele apparaat werkt zonder stroom? Kook water, voeg gemalen koffie bonen naar wens toe en de ‘press’ doet de rest van het werk. Je zet je kopje onder het apparaat en trekt de hendel naar beneden.

Door het ontwerp en het hefboomsysteem is er genoeg waterdruk om een echte espresso te zetten. Je kan de druk zelf bepalen door de hendel harder te gebruiken, meer of minder koffie te gebruiken of de bonen kleiner of juist groter te malen.

De koffie is in een mum van tijd gezet en het gebeurt bijna zonder geluid. Handig dus, als je ‘s ochtends zin hebt in koffie maar niet het hele huis wakker wil maken.

Waar kan je de espresso-machine in Nederland kopen?

The Newton espresso-apparaat komt uit Nieuw Zeeland, maar is gelukkig gewoon online te bestellen. Net als alle andere koffiezetapparaten hangt ook aan deze geen klein prijskaartje. Hij kost $580 (iets minder dan €330,-), maar dan heb je ook wat!

Must-have keuken gadgets

 

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Gadget: deze espresso-machine is minimalistisch en supertof
Sluiten