Claire de Court
Claire de Court Restaurants 20 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

The Anthony in Utrecht: chefs uit sterrenzaken koken in een hip klooster

Je zult The Anthony in de Kanaalstraat in Utrecht misschien kennen als hotel. Maar wist je dat je hier ook uitstekend kunt eten? En dat niet alleen: dat eten gebeurt in een voormalig klooster, dat de eigenaren ontzettend hebben opgehipt. Een bijzondere locatie, kortom.

The Anthony is eerder dit jaar geopend in hartje Utrecht. Het restaurant in The Anthony heet ‘The Dine’. Het heeft een keuken die wordt aangestuurd door chefs die in sterrenrestaurants hebben gekookt. Do we have your attention? 

Dineren tussen de kloosterbogen

The Anthony was voorheen een klooster. De eigenaars hebben besloten de elementen van het klooster te behouden, maar die te combineren met een hippe, eigentijdse stijl. In het restaurant dineer je dus tussen de originele bogen van het oude klooster.

Het restaurant heeft verder een warme sfeer. Denk aan stoelen met fluweel, een houten vloer en kleurrijke schilderijen aan de muur.

Klassieke gerechten met een twist

Omdat het natuurlijk ook een hotel is, kun je er klokje rond eten en er zowel ontbijten, lunchen en dineren.

En de kookstijl? Bij The Anthony draait het helemaal om producten van Nederlandse bodem, liefst zo lokaal mogelijk. Er worden klassieke gerechten met een twist geserveerd. Bijvoorbeeld carpaccio met Utrechtse kaas, pijnboompitten en truffelmayonaise (en een vega versie met biet). Maar ook een steak tartare met een 63 graden ei, een kaaskroket en -iets waar wij heel benieuwd naar zijn- kersenmayonaise!

Aan de vegetariërs is ook gedacht. Zo kun je er genieten van een maissoep met polenta en popcorn, maar ook van een aardappelmousse met truffel, oesterzwam en doperwtenpesto.

Chillen op de zondag

Naast een veelbelovende menukaart, heeft het hotel een leuk concept op zondag: Sunday Dinch. Tijdens deze Sunday Roast kun je lekker tot rust komen met een speciaal voor jou gemixte cocktail en lekkere bar bites. 

Niet zo van de alcohol op de zondag (of gewoon helemaal niet)? Dan is het uiteraard ook mogelijk om een minstens zo lekkere virgin cocktail te krijgen.

Bron: The Anthony Utrecht

Adres en openingstijden The Anthony

‘The Dine’ in The Anthony is van woensdag t/m zaterdag geopend van 18:00 t/m 22:00 uur. Voor ontbijt, lunch en de Sunday Roast kun je even op de website kijken.

Meer hotspots in Utrecht:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.