Er bestaat nu cress van zoete aardappel

Tuinkers, waterkers en broccoli cress move over, er is nu een cress van zoete aardappel. De cress draagt de naam Sweet Peeper en is heerlijk in warme en koude gerechten.

Koppert Cress, hét bedrijf op het gebied van cressen, heeft de nieuwe cress ontwikkeld. De zoete aardappel cress heeft een stevige bite en een ietwat droge, bitterzoete smaak. En net zoals met elke cress het geval is, tilt het plantje je gerecht naar een hoger niveau.

En dat niet alleen: met zijn roze steeltjes doet ook veel goeds voor de presentatie van je gerecht.

Cress van zoete aardappel

Sweet Peeper cress

Sweet Peeper is een cress van zoete aardappel. De blaadjes van de cress zijn geel en de scheuten roze/rood, waardoor je de zoete aardappel herkent. De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico en is geen familie van de aardappel. De knol bevat geen zetmeel, maar insuline wat ervoor zorgt dat het product langzamer verteert.

Cress wordt veelal gebruikt door chefs die de gekiemde plantjes gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te versterken.

Culy Homemade: broodje Watercress met tahin, avocado & waterkers

Wat is cress?

Veel mensen denken dat cress hetzelfde is als kiemgroente, maar dat is niet het geval. Een cress is een vers gekiemd plantje (zoals tuinkers) met een verse en intense smaak en geur die alleen bij jonge plantjes wordt aangetroffen. Een kiemgroente is een jong, net ontkiemde groente (zoals taugé of alfalfa).

Zowel cressen als kiemgroenten bevatten relatief veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën.

Cress kopen? Deze 3 bijzondere cressen zijn gewoon te koop bij de supermarkt
Cress Sweet Peeper

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Er bestaat nu cress van zoete aardappel
Sluiten