Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Inspiratie 6 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Alle speciaalbier liefhebbers verzamelen! Sinterklaas bier is hier

Liefhebber van speciaalbier? Zet dan je schoen maar vast klaar. Sinterklaas meert in november in de voortuin van Brouwerij Hoop aan, in de gemeente Zaanstad. En daarom bedachten de brouwers een passend Sinterklaas bier: ‘De Zaanse Schoen’.

We begrijpen het als je dit Sinterklaas bier net zo graag wilt proeven als wij. Want een lekker biertje op Pakjesavond? Count us in!

Sinterklaas bier ‘De Zaanse Schoen’

Het Sinterklaas bier van Hoop Bier heet’De Zaanse Schoen’ en is een chocolate porter bier. Vorig jaar al won het diverse prijzen, zoals die van ‘Beste Bier van Noord-Holland’ in de categorie lichte bieren.

Het Sinterklaas bier wordt ook wel ‘vloeibare chocolade’ genoemd. Net als Sinterklaas en chocolade, is ook bitter en zoet de perfecte combi. Daarnaast smaakt dit 6 procent biertje ook heerlijk bij winterse gerechten.

Sinterklaas bier

Proeven, dat biertje?

Op zaterdag 17 november komt de Sint binnen in Zaandijk. Dan kun je – als je boven de 18 bent natuurlijk – de brouwerij bezoeken en ‘De Zaanse Schoen’ proeven. Ook is het te verkrijgen bij diverse slijterijen, zeker in de buurt van de Zaanstreek, én bij alle filialen van Marqt.

Nu maar hopen dat iemand voor je naar de Zaanstad wil gaan, zodat jij dit biertje in je schoen kan verwachten. En anders ga je gewoon lekker zelf en doe je het jezelf cadeau, toch? Dank u Sinterklaasje.

Meer leuke Sinterklaas cadeautjes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.