Redactie
Redactie Video's 14 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Video: zo maak je thuis de frietjes van McDonald’s na

Dol op de Franse frietjes van McDonald’s? Dan is deze video écht iets voor jou! PopSugar was onlangs op bezoek bij de fabriek waar de frietjes worden gemaakt en leerde hoe je ook zelf thuis kunt maken. Maar dan natuurlijk een stuk lekkerder én zonder alle toevoegingen. 

De aardappel

Het begint allemaal bij de juiste aardappel, namelijk de russet burbank. Deze Amerikaanse aardappels zijn over het algemeen groot en bevatten relatief veel zetmeel. In Nederland kun je hiervoor het beste een andere kruimige aardappel gebruiken met gladde schil, vraag eventueel aan de groenteboer om advies.

Extra toevoegingen

Opvallend is dat ze ook dextrose (suiker) toevoegen aan de ongebakken frietjes om ervoor te zorgen dat ze extra crunchy worden. Thuis kun je ervoor kiezen om corn syrup te gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken. Daarbij worden ze eerst in een bak met koud water gelegd om zo excessief zetmeel te verwijderen, waardoor ze uiteindelijk alleen maar knapperiger worden.

Frituren

Tot slot worden de frietjes twee keer gefrituurd, waarvan de tweede keer in (een deel) rundervet om ze extra smaak te geven. Thuis kun je ervoor kiezen om extra smaak toe te voegen door een beetje zout te mengen met runderbouillon in poedervorm.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.