Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De BBQ-Spa (ja, echt) maakt jouw barbecue klaar voor de zomer

Leuk, zo’n avondje barbecuen, maar het schoonmaakwerk achteraf is toch altijd een beetje een domper. Het nadelige gevolg: een extra schoonmaaksessie wanneer je ‘m een volgende zomeravond weer aan wil steken. Dat kan anders, en welja, waarom niet, de BBQ-spa was geboren.

Schoonmaakklus

Zoals alle lumineuze ideeën ontstond ook de BBQ-Spa naar aanleiding van persoonlijke ervaringen. Zelfbenoemd hoofdpoetser en oprichter Diederik Warmelink zat na het schoonmaken van zijn eigen barbecue weliswaar met een blinkend exemplaar, maar zo’n beetje alles zat verder onder de smurrie.

Barbecue tips
Bron: Unsplash

Buitenkeukens

Komt dat even goed uit, met de opmars van de buitenkeuken. En aangezien je die niet zo gemakkelijk in je kofferbak gooit, komt de BBQ-Spa bij je thuis deze zomer. Jawel, je leest het goed: het allereerste 100% BBQ-gespecialiseerde schoonmaakbedrijf van Nederland, op wieltjes. Ook leuk ideetje voor Vaderdag trouwens.

Voordelen

We kunnen ons voorstellen dat het je weinig rendement oplevert wanneer je in het bezit bent van een kleine versie gehaald voor een paar tientjes bij het tuincentrum. Maar, ben je de trotse bezitter van een uitgebreider exemplaar, dan levert het op de korte en lange termijn zeker wat op.

Wist je bijvoorbeeld dat achtergebleven vuil op de BBQ kan leiden tot steekvlammen? En dat ‘t niet heel hygiënisch is, mag duidelijk zijn. Ook fijn: een goed schoongemaakte BBQ gaat verdubbelt de levensduur.

bakbanaan van de barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Hoe vaak?

Nou hoef je echt niet de BBQ-Spa onder je speed dial te zetten. Wél is het handig om één keer per jaar een grondige sessie te boeken.

Toch liever zelf aan de slag? Dan hebben we in dit artikel wat handige tips voor je verzameld. Niet geheel onbelangrijk nu je volledig voorbereid bent: we geven je meteen even de allerlekkerste barbecue recepten. Liever geen vlees of vis? Dat met groenten de mogelijkheden eindeloos zijn, bewijst de lijst met deze recepten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.