Redactie
Redactie Inspiratie 1 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

24Kitchen introduceert nieuw tv-programma: The World’s Best Chefs

Op zondag 26 oktober wordt de eerste aflevering van het nieuwe programma The World’s Best Chefs op 24Kitchen uitgezonden. Deze serie zal volledig in het teken staan van – de naam verklapt het al – alleen de állerbeste chefs ter wereld, waaronder Ferran Adrià van restaurant elBulli.

Tijdens het programma worden in verschillende afleveringen twaalf van de beste koks ter wereld gevolgd door Katie Button, chefkok én eigenaresse van restaurant Cúrate in Asheville (VS). Tijdens de afleveringen gaat ze langs bij de restaurants, kookt ze mee, proeft ze de gerechten en gaat ze in gesprek over eten, creativiteit en technieken waar je ‘U’ tegen zegt.

De chefs die worden gevolgd zijn als volgt: Ferran Adrià himself, Andoni AdurizJuan Mari Arzak, Joan Roca, Michel Bras, Gastón Acurio, Grant Achatz, Michel Guérard, Daniel Humm, José Andrés, Alex Atala en Massimo Bottura.

Katie zelf is ook niet zomaar een kok. Na een carrière te hebben gemaakt in de neurowetenchappen, beslooot ze het roer volledig om te gooien en een opleiding tot kok te volgen waar ze ook nog eens ontzettend goed in bleek. Ze was zelfs zo sterk dat ze mocht stage lopen bij misschien wel de beste en beroemdste chef van dit moment: Ferran Adrià van restaurant elBulli.

In de eerste aflevering staat Andoni Aduriz van restaurant **Mugaritz centraal en tijdens de tweede reist Anthony Bourdain af naar Spanje. In deze special genaamd ‘No Reservations: elBulli’ volgt hij Adrià, vlak voordat zijn wereldberoemde restaurant haar deuren sloot.

Culy zag onlangs al een voorproefje en we kunnen maar één ding zeggen: blok de datum in je agenda en geniet! Want, wie wil er nou niet een kijkje nemen in de keuken en het meesterbrein van de beste chefs ter wereld?

The World’s Best Chefs wordt vanaf 26 oktober elke zondag om 19:00 uitgezonden op 24Kitchen. 

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
24Kitchen introduceert nieuw tv-programma: The World’s Best Chefs
Sluiten