Redactie
Redactie Inspiratie 9 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

10 cadeautips voor chocoladeliefhebbers

Heb jij een chocoladeliefhebber in je familie of je vriendengroep en zoek je een cadeautje om hem of haar compleet te verrassen? Siebrigje Dijk van Andere Chocolade heeft een aantal leuke cadeautips voor je op een rij gezet.

1. Gepersonaliseerde warme chocolademelk beker

Iedere chocoladeliefhebber weet: warme chocolademelk is essentieel om de winter door te komen, en hoe leuk is het om het voortaan uit je eigen beker te kunnen drinken? Te koop via etsy.com.

2. Chocolade abonnement

Waarschijnlijk wel het ultieme cadeau voor iedere chocoladeliefhebber: iedere maand chocolade thuisbezorgd, zodat het ook feest blijf wanneer de feestdagen weer zijn afgelopen. Onder andere te koop bij Andere Chocolade.

3. Chocolate – The reference standard van Georg Bernadini

Ook wel ‘de chocoladebijbel’ genoemd, met reviews van ruim 4000 (!) chocolades, en uitgebreide informatie over hoe chocolade gemaakt wordt van boon tot reep. Een indrukwekkend naslagwerk voor op de koffie… ehh, chocoladetafel! Onder andere te koop via bol.com.

4. Kaartjes voor het Chocoa chocoladefestival

Houdt jouw chocoladeliefhebber meer van ervaringen dan van spullen? Geef dan een kaartje voor hét chocoladefestival van Nederland: Chocoa. Dit smakelijke festival vindt plaats op 25 en 26 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Te koop via chocoa.nl.

6. Chocolade adventkalender

Iedere dag een nieuw chocolaatje tot aan de kerst: een adventskalender is natuurlijk geniaal. Alleen jammer dat de chocolade vaak niet zo lekker is.. Het fijne chocolademerk Original Beans komt gelukkig dit jaar met een adventskalender met 24 handgemaakte en verantwoorde chocolaatjes. Te koop via originalbeans.com.

7. Chocolate is always a good idea tas

Een handige tas met de lijfspreuk van iedere chocoladeliefhebber, voor zware boodschappen of heel veel chocoladerepen! Te koop via anderechocolade.nl.

8. Chocolate Journal van Moleskine

De ware chocolade geek proeft met alle zintuigen, en zal dan ook maar wat graag bijhouden wat er zoal geproefd wordt. Moleskine heeft hier een prachtig boekje voor gemaakt. Onder ander te koop via bol.com.

9. Belize Drinking Chocolate van Dick Taylor

Chocomel liefhebber in the house? Dan kun je diegene compleet van de sokken blazen met een beker warme chocolademelk gemaakt van de chocolade van Dick Taylor. En met zo’n prachtige verpakking is een cadeaupapiertje al bijna niet meer nodig. Onder andere te koop bij thehighfivecompany.com.

9. Chocoladeproeverij en of -workshop

Je een middag onderdompelen in de wondere wereld van chocolade, daar zal je iedere chocoladeliefhebber ultiem gelukkig mee maken (en je zelf waarschijnlijk ook). Onder andere te boeken bij cacaolab, chocolatemakers, the highfive company en machocolo.

10. Chocoladeswirl van Werfzeep

Een chocoladeliefhebber die juist eigenlijk minder chocola wil eten? Dan is een groot stuk Chocoladeswirl van het Utrechtse Werfzeep een leuk cadeau. Onder andere gemaakt van cacaomassa uit de Mesjokke fabriek, in een werkplaats in hartje Utrecht. Het ruikt heerlijk, maar is vrij van calorieën. Te koop via werfzeep.nl.

Wie is Siebrigje?

Siebrigje Dijk is chocoladecurator en eigenaar van Andere Chocolade. Ze biedt een chocoladeabonnement aan, waarmee leden iedere maand een doos met bean-to-bar chocolade thuisbezorgd krijgen.

Meer van haar verhalen over chocolade lezen? Ga naar anderechocolade.nl/blog en volg haar op Facebook.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
10 cadeautips voor chocoladeliefhebbers
Sluiten