Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Culinair nieuws 11 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Herfsttip: de afternoon tea van Waldorf Astoria is een chocoladedroom

Chocoholics: opgelet! De mooiste afternoon tea van Amsterdam bij het Waldorf Astoria wordt dit seizoen volledig in het thema chocolade gehesen. Patissierchef Vipin Charly en chef Sidney Schutte creëerden met hun team een afternoon tea in een stoer, robuust jasje. De hartige en zoete chocoladeheerlijkheden proef je tot 7 december in het hotel.

Chocolate Afternoon Tea

Een tijdje geleden haalde je de onovertroffen Afternoon Tea van het Waldorf Astoria nog in huis. Nu kan je weer een bezoekje brengen aan het prachtpand aan de Herengracht en geloof ons: dat wíl je. In sfeer proef je smaaksensaties met chocolade in de hoofdrol, die stuk voor stuk als kleine kunstwerkjes vormgegeven zijn.

Deze Afternoon Tea is er eentje om op je to do list te zetten deze herfst. Vooral als je liefde voor chocolade oneindig is, gaat dit een droommiddag worden.

Chocolade Afternoon Tea in het Waldorf Astoria Amsterdam
Bron: Waldorf Astoria

Chocotaco

Tijdens de Afternoon Tea passeren verschillende hartige en zoete hapjes de revue. De bites zijn, zoals we gewend zijn van deze chefs, geweldig vormgegeven. Zo lijkt er eentje gebaseerd te zijn op een gevulde tacoshell en een ander is weer prachtig afgewerkt met gedetailleerde chocoladeveertjes.

Je kunt wel zeggen dat deze met veel finesse bereidde prachtstukken bijzonder instagrammable zijn. En buiten de zoetigheden om heeft chef Sidney ook unieke, hartige bites ontwikkeld. Zijn favoriet? De Oisri oester met Champagne Beurre Blanc. Wij snappen dat wel.

Chocolade Afternoon Tea bij het Waldorf Astoria Amsterdam
Bron: Waldorf Astoria

Whiskeyfanaat of cocktailliefhebber?

18+? Dan kun je deze Afternoon Tea ook combineren met een drietal exclusieve whiskeys. Zo proef je de whiskeys van Woodford Reserve, Jura en Dalmore, heerlijk in combinatie met de bites. Houd je niet zo van whiskey? Dan heeft de Franse barman Meric heel wat mooie cocktails samengesteld die de hapjes perfect vergezellen.

Natuurlijk worden er begeleidende Waldorf Astoria theetjes geschonken tijdens deze middag. Door de vele opties die aangeboden worden, is deze Afternoon Tea uitermate geschikt voor jong en oud.

De Chocolate Afternoon Tea is tot 7 december (in de weekenden) te reserveren. Op vrijdagen van 15:00 tot 17:00 uur en op de zaterdagen en zondagen van 12:00 tot 17:00 uur. Reserveren voor deze Chocolate Afternoon Tea kan via deze link.

Chocolade Afternoon Tea bij het Waldorf Astoria Amsterdam
Bron: Waldorf Astoria

Meer over de Afternoon Tea’s van het Waldorf Astoria:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.