Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 9 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Het thema van de nieuwe afternoon tea van Waldorf Astoria is… Viktor & Rolf!

Waldorf Astoria Amsterdam weet ons elk seizoen weer te verrassen met een magische afternoon tea. Toen we onlangs een keukje in de patisseriekeuken kregen van het hotel, verklapte patisserie-chef Vipin Charly het thema van de nieuwste afternoon tea: Viktor & Rolf! Die wordt vanaf vandaag geserveerd in het hotel.

Viktor & Rolf Afternoon Tea

Wij roepen al langer dat de afternoon tea die patisseriechef Vipin Charly en sterrenchef Sidney Schutte verzorgen in het Waldorf Astoria de beste van Amsterdam is (zo niet van Nederland). Sterker nog: als je ‘m zou aanbieden in Londen of New York, zouden mensen ervoor in de rij staan.

Rij of niet, de Viktor&Rolf Afternoon Tea – het nieuwste thema dat vanaf vandaag ingaat – wil je niet missen! Dit iconische Nederlandse modeduo vormde de inspiratiebron voor álle hapjes en drankjes bij de nieuwe high tea.

Viktor & Rolf afternoon tea in het Waldorf Astoria
Bron: Waldorf Astoria

Op het menu

Wat kun je verwachten? Zowel zoete als hartige hapjes, zoals altijd. En we willen niet álles verklappen, want het is veels te leuk om je te laten verrassen terwijl je lekker decadent zit te doen in de Peacock Alley van het hotel.

Verwacht in ieder geval hapjes die geïnspireerd zijn op Flowerbomb en Spicebomb (parfums van Viktor & Rolf), een ‘trouwjurk’ van banoffee taart met witte chocolade en de kenmerkende cartoonachtige strik (hun signatuur) in een hapje.

Zelfs de iconische jurk van V&R met het statement ‘No photos please‘ is getransformeerd tot een gebakje, met groene thee en yuzu. Daar wil je toch meteen je tanden in zetten?

V&R afternoon tea
Bron: Waldorf Astoria

Thee uit een parfumflesje

Natuurlijk wordt de afternoon tea ook weer vergezeld van scones en de heerlijke thee die Waldorf Astoria schenkt. Die is ook dit keer weer speciaal afgestemd op het thema. Helemaal tof: één van de drankjes wordt geserveerd in een leeg parfumflesje van Viktor & Rolf, met een rietje.

De Viktor&Rolf Afternoon Tea kost € 54,50 per persoon en wordt dagelijks geserveerd tussen 15:00 en 17:00 uur in de Peacock Alley van Waldorf Astoria Amsterdam (Herengracht 542 – 566).

Reserveer vooraf door te bellen naar +31 (0) 20 718 4643 of stuur een e-mail naar [email protected].

Meer over de afternoon tea van Waldorf Astoria Amsterdam:

Viktor & Rolf flowerbomb afternoon tea
Bron Waldorf Astoria

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.