Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Waldorf Astoria heeft nu een bloedmooie afternoon tea met ballerina Igone de Jong

De afternoon tea van Waldorf Astoria is iets om ieder seizoen weer naar uit te kijken. Normaal gesproken schuiven we onze benen onder tafel in de Peacock Alley van het hotel, nu moet het even in een take-away formule. Dit seizoen zijn patissier Vipin Charly en chef Sidney Schutte de samenwerking aangegaan met ballerina Igone de Jongh. Het resultaat is misschien wel de elegantste high tea tot nog toe.

De afternoon tea van Waldorf Astoria is zonder overdrijven de mooiste van Amsterdam. Denk: gebakjes in de vorm van parfumflesjes (toen Viktor & Rolf het thema was), roze choux met een pluk suikerspin erbovenop (gepresenteerd op een draaimolen, bij thema circus) of bosbessenmuffins met een octopus erbovenop (als onderdeel van het zomerthema).

Afternoon Tea at Home Waldorf x Igone de Jongh
Bron: Waldorf Astoria

Afternoon Tea bij je thuis

Je leest het: de creativiteit lijkt onvermoeibaar te zijn en elk seizoen zijn we benieuwd naar wat patissier Vipin Charly nog meer uit zijn hoge hoed tovert. Dat het spektakelgehalte ook in een take-away formule erg groot is, ontdekten eerder toen het hotel voor de eerste maal een knappe Afternoon Tea at Home box had bedacht.

Bij het testen van deze box ontdekten we gauw genoeg dat thuis high tea’en écht heel chique en luxueus aanvoelt, zelfs zonder fancy etagères om de kunstwerkjes op te presenteren. Ook bij deze nieuwe editie is dat ongetwijfeld niet anders.

Afternoon Tea at Home Waldorf x Igone de Jongh
Bron: Waldorf Astoria

Afternoon Tea x Igone de Jongh

De nieuwe editie van de Afternoon Tea staat volledig in teken van ballerina Igone de Jongh. Tien van haar wereldberoemde balletvoorstellingen leverden inspiratie aan voor de prachtige creaties van patissier Vipin Charly en chef Sidney Schutte. De zoete en hartige gebakjes loodsen je van De Notenkraker tot Het Zwanenmeer, Romeo en Juliet en Doornroosje.

Het is een liefdesdans waar kunst en culinaire expressies samenkomen. Extra bijzonder: een QR-code geeft je toegang tot unieke beelden waarbij Igone de Jongh in het hotel een selectie uit haar repertoire opvoert.

Afternoon Tea at Home Waldorf x Igone de Jongh
Bron: Waldorf Astoria

Afternoon Tea x Igone de Jongh bestellen

Wij vinden het nú al magisch. Jij ook?

De Afternoon Tea is vanaf 9 april te bestellen via deze site. De box is beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. 

Afternoon Tea at Home Waldorf x Igone de Jongh
Bron: Waldorf Astoria

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.