Redactie
Redactie Inspiratie 18 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe trend: choux à la crème

Volgens internationale (patisserie)blogs, trendwatchers en een van onze favoriete lifestyle bloggers, Sabine de Witte, is er een nieuwe trend voor zoetekauwen op komst: les choux à la crème.

Een chou à la crème is een Frans ‘gebakje’, maar dat is eigenlijk al veel gezegd, want het is een erg simpel (maar absoluut heerlijk!) hapje. ‘Chou’ betekent soesje, en ‘à la crème’ met room.

choux-a-la-cremechoux-c3a0-la-crc3a8me-de-marrons-1

Het is een luchtig soesje met een dikke roomvulling, bijvoorbeeld slagroom of banketbakkersroom, en soms ook custard. Oorspronkelijk is het een standaard room, maar tegenwoordig vind je ze in allerlei smaken; van framboos tot pistache. Soms wordt er ook chocoladesaus over de bovenkant van de soes gegoten, zodat er een knapperig chocoladevelletje ontstaat – net als bij Bossche Bollen, zeg maar. Ook in Azië zijn ze dol op dit gebakje; ze noemen het daar shuu cream.

In Parijs worden de soesjes al veelvuldig verkocht, onder andere bij de populaire zaak Popelini (29, rue Debelleyme, popelini.com), waar ze compleet gespecialiseerd zijn in dit gebakje.

Popelini - Store Windowhome1Popelini - Boxed

Popelini

Op deze site vonden wij een goed recept om de choux eens thuis te maken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.