Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 14 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Kom ook naar 24H Chefs: de 24 uur durende kookmarathon van Nederlands beste chefs met een gastromarkt

Ze doen het inmiddels voor de vijfde keer: met 24H Chefs spannen 24 van de beste chefs van Nederland zich in voor een culinaire estafette om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Op 26 en 27 mei van 12:00 tot 12:00 worden bij Kasteel Kerckebosch in Zeist acht sessies georganiseerd met topchefs als Nelson Tanate, Arjen Speelman en Joris Bijdendijk (kijk hier voor de complete line-up van 24H Chefs). Elke chef bereidt elk uur twee unieke gerechten, waardoor gasten kunnen genieten van een verfijnd 6-gangenmenu.

Een sessie duurt drie uur inclusief ontvangst met champagne en hapjes: feest dus. En ja: sommige chefs zullen dus ook ‘s nachts achter de kachel moeten schuiven!

24H chefs marathon
Godfried van der Lugt van Gault&Millau, Devin Looijschelder van Kasteel Kerckebosch, Yornie van Dijk van Basiliek, Tjitze van der Dam, organisator van 24H Chefs en Niven Kunz van Tryptique. Bron: Karien Nieuwenhuis / 24H Chefs

Laat je smaakpapillen ontwaken

Misschien lijkt het je een heel gek idee om ‘s nachts uitgebreid uit eten te gaan, maar het is natuurlijk óók een unieke kans. Tjitze van der Dam bedacht de 24-uurs kookmarathon en zegt daarover:

De tickets voor 24H Chefs gaan hard: inmiddels is de zondag al uitverkocht. Voor de maandag zijn nog wel timeslots beschikbaar. Jouw deelname en steun dragen dus direct bij aan het cruciale werk van het Prinses Máxima Centrum. Vorig jaar werd er een recordopbrengst van 105.000 euro binnengehaald.

Gastromarkt

Je kunt Kasteel Kerckebosch gedurende 24H Chefs ook bezoeken om je steun te betuigen en de unieke sfeer te komen proeven. Mede-organisator Gault&Millau zet dan namelijk in de kasteeltuin ook weer een culinaire Gastromarkt op touw. Op zondag 26 mei van 12:00 tot 18:00 kun je er lekker rondsnuffelen en een hapje en een drankje kopen, waarvan je met de aankoop ook het goede doel steunt.

Meer over sterrenchefs:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.