Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Shit Hot Fest is het festival voor alle fans van hot sauce en chilipepers

Restaurant Deus Cantina in Amsterdam en T-Rex Sauces organiseren op 9 en 10 april het eerste Shit Hot Fest: een festival dat geheel in het teken staat van hot sauce. Internationale hot sauce makers en peperfans komen naar Deus Cantina voor het heetste event van het jaar.

Hot sauce festival Shit Hot Fest

Wat kun je verwachten van Shit Hot Fest? Er zijn 16 internationale hot sauce makers aanwezig, afkomstig uit Portugal, Nederland, Italië en België. Je kunt je smaakpapillen er van langs geven met hot sauce proeverijen om vervolgens naar één van de cooling down stations te rennen (waar Fountain of Youth Coconut Water uit Berlijn en Frozen Margaritas van het Amsterdamse LA LA Tequila worden geschonken).

Ook is er een hot chilli eating competition (de prijs: een limited edition sh*it hot toiletbril), een Cider Face Bar en meer.

Deus Cantina
Bron: Tristan Fopma

Pepers & proeven

Smaakt dat naar meer? Bezoek de Hot Sauce Shop waar je lekkers voor thuis mee kunt nemen én de pepermarkt van Westlandpeppers (dé specialist in chilipepers in alle soorten en maten).

Op het festival kun je proeven van corn tortillas, oesters van de T-Rex Mother Shucker Bar en (birria!) taco’s. Overigens serveert Deus Cantina tijdens het festival een speciaal ‘Chilli Menu’ met gerechten als de Flaming Burger (die je ook kunt komen proeven zonder festivalticket).

Shit Hot Fest vindt plaats op 9 en 10 april bij Deus Cantina aan de Herengracht 88 in Amsterdam. Het festival is beide dagen open van 12:00 tot 16:00 uur. Early bird tickets kosten € 10,- en zijn te koop op EventBrite. Daar krijg je gratis tortillachips bij, voor het dippen.

Shit Hot Fest
Bron: Shit Hot Fest

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.