Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Kooktips 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is de allersnelste manier om aardappels te schillen (dat scheelt!)

We love aardappelen in alle maten en vormen, we zijn niet voor niks het land van de aardappeleters. Gebakken, gepoft, puree, als rösti, patat, ovenaardappels, chips of gewoon als een gekookt aardappeltje met jus, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Alleen dat schillen, daar kun je echt tegen opkijken, waardoor we soms de aardappel links laten liggen. Maar no worries: we geven jou nu de allersnelste manier om aardappels te schillen!

Tromgeroffel: kook eerst de aardappel in de schil, dan kun je de schil daarna heel makkelijk eraf halen! 

Aardappels schillen
Bron: Unsplash

Snel aardappels schillen

De truc om aardappels heel snel van hun schil te ontdoen is echt heel makkelijk: was de aardappels goed en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en laat even afkoelen of je kunt ze met een theedoek vasthouden. Je zult zien dat met een klein mesje je in no time alles van de aardappels afschraapt. Easy & superlekkere gekookte aardappels met jus.

Vega(n) jus: zo maak je ‘m echt lekker!

In de schil koken is gezonder

Eigenlijk kun je de schil van een aardappel gewoon eten, vooral die van een aardappel van de nieuwe oogst. In het geval van een krieltje of rosevalaardappel denk je hier eigenlijk geen twee keer over na en eet je hem gewoon op. De vitamines en mineralen van een aardappel (en überhaupt van groente en fruit) liggen voornamelijk direct onder zijn buitenste velletje. Als we heel lomp met onze aardappelschilmesjes de helft van de aardappel wegschillen dan schil je dus ook heel veel vitamientjes weg. En dat is zonde!

Tip: eet wat vaker aardappel met de schil, dat scheelt ook al heel veel tijd en is ook gezonder! Win-win!

loaded geplette aardappeltjes met spek, parmezaan en bosui
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: loaded geplette aardappeltjes met bacon en Parmezaan

Trek gekregen in een aardappeltje?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.