Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 27 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: loaded geplette aardappeltjes met bacon en Parmezaan

Ken je ze nog, die geplette aardappeltjes? Door gekookte aardappeltjes een flinke mep te geven voor ze de oven in gaan, worden ze éxtra crispy met een zachte binnenkant. Dat bewezen we al eerder met dit recept, maar dit keer gaan we nog een stapje verder. We maken er ‘loaded smashed potatoes’ van met bacon en Parmezaan.

Want waarom ook niet? Toegegeven: dit maaltje is een tikkie decadent. Maar onder het motto ‘het gaat allemaal om de balans’ vinden we het niet méér dan terecht dat dit af en toe op tafel komt. Of meer dan af en toe, wat je wil.

Zelf gebakken aardappeltjes maken: hoe doe je dat nou het beste?

loaded geplette aardappeltjes met spek, parmezaan en bosui
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Loaded geplette aardappeltjes met bacon en parmezaan

Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en je ze makkelijk kan doorprikken met een vork (zo’n 10 à 15 minuten). Giet af en laat de aardappelen 10 minuten iets uitdrogen op een theedoek.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en druppel er wat olijfolie over. Smeer de onderkant van een groot glas in met wat olijfolie en duw de aardappelen één voor één plat met het glas.

Druppel nog wat olijfolie over de aardappels en geef het geheel een snuf zout. Bak in 25 à 30 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven, draai elke aardappel met een schep om en bak nog eens 5 à 10 minuten tot ze bruin en crispy zijn.

Wanneer de aardappels in de oven staan te bakken, kun je de speksnippers krokant bakken in de koekenpan. Rasp ook de Parmezaan en snijd de bosui in dunne ringetjes.

Haal de smashed potatoes uit de oven en voeg er de Parmezaan, stukjes spek, bosui en zure room aan toe.

loaded geplette aardappeltjes met spek, parmezaan en bosui
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Culy Homemade: geroosterde & geplette bieten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.