Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

8 x de lekkerste ijskoffie met een twist

Zodra de temperatuur stijgt zijn koffie en thee verleden tijd op de Culy redactie. Er is dan nog één ding wat ons bezighoudt: ijskoffie. Begonnen we ooit met een basic versie, tegenwoordig raken we nog enthousiaster van een ijskoffie met een twist. Daarom presenteren wij – al watertandend – de lekkerste ijskoffie varianten met een twist.

First things first voordat je met allerlei twists aan de haal gaat. Want die perfecte ijskoffie, hoe maak je die nou eigenlijk? Dat hebben we hier uiteraard voor je uit de doeken gedaan.

8 x ijskoffie met een twist

1. Extra sterke ijskoffie

Lekker, zo’n ijskoffie. Maar je hebt toch altijd de drang om ‘m snel leeg te drinken voordat ‘ie te waterig is. En dat is geheel te wijten aan de ijsblokjes. Laten wij nou net deze hack hebben om dit serieuze probleem te voorkomen en de ijskoffie lekker sterk te houden.

IJskoffie maken
Bron: Unsplash

2. Oreo-ijskoffie

Pas op: een gevalletje verslavend lekker. En hij is nog ‘s extreem makkelijk om te maken ook. Ons advies: een vriesla vol met deze parels. Het recept vind je hier.

3. Met koffie-jelly

Zin in wat extra sensatie op het gebied van structuur? We zijn inmiddels bekend met de bubble tea-hype. Maar wat nou als je koffie-jelly toevoegt aan je ijskoffie? Het maakt het drinken – of eten – in ieder geval een stuk avontuurlijker.

Koffie-jelly
Bron: Pexels

4. Kokoswater-ijskoffie

Een twist kan natuurlijk heel subtiel zijn. Dat is dan ook het geval in deze versie waarbij je kokoswater in plaats van melk gebruikt. Belangrijk: gebruik goede koffie én kokoswater zonder extra smaakje.

5. Smeuïge Dalgona ijskoffie

Beelden spreken voor zich: romiger dan dit exemplaar ga je ‘t niet vinden. Dalgona is een trend die al eventjes mee gaat en Culy’s Winnie vertaalde ‘m naar een gekoelde versie. Geloof ons, dit wil je.

Dalgona koffie
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

6. Tonic-espresso

Verfrissend en niet te vergelijken met welke andere variant dan ook: deze espresso met tonic. Waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt wanneer je aan ijskoffie denkt, maar vanaf nu in ieder geval eentje die je niet meer gaat vergeten.

7. Cocktails met ijskoffie

De Espresso Martini kennen we inmiddels, net als de White Russian. Maar er zijn nog tallozen gouden combinaties voor een ijskoude koffiecocktail mogelijk. Wij vonden de belangrijkste én lekkerste hier, bij onze culinaire collega’s van Saveur.

8. Als ontbijt

IJskoffie als ontbijt? Ja graag! Met deze versie met havermout komen dromen uit. Word wakker met een (gezonde) kick. Een smoothie is nog nooit zo lekker geweest.

Koffiesmoothie drinkontbijt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.